«Кам’яні джунглі» та «невеличкий Кувейт»

28.07.2006, 10:07 Переглядів: 2 061
Роздаючи в оренду землю на черговій сесії міськради 25 липня, депутати відправляли на доопрацювання спірні питання. Лише один із сорока пунктів порядку денного містив передачу в оренду підприємцям 81-ї ділянки, кожну з яких в міськраді розглядали окремо..
Земельні питання узгоджували майже одноголосно. Хіба що поправки викликали дискусії

Ласий шматочок на березі Дніпра
Багато з поправок, які вносилися до рішень з продажу чи оренди землі, були зроблені депутатською земельною комісією на чолі з «новеньким» депутатом Віталієм Надошею. У комісії кажуть, що виїздили на місце і там виявлялося, що не все задеклароване в проектах рішень відповідає дійсності. Наприклад, комісія мала претензії до прибережної ділянки на Демурівці, де ПП «Веліта» обіцяє обслуговувати човнову станцію, а нині ремонтує машини. З огляду на побачене пан Надоша висловив побоювання, що такими темпами вслід за мерседесами там з’являться і вантажівки, а пляж підприємство відгородить від загального доступу, бо з одного боку сітка вже стоїть.

Водозабір біля «Кувейта»
В іншому питанні про передачу в оренду прибережної ділянки «Фірмі «Стрілець» в районі рибінспекції абсурдно лунає призначення: «для майбутньої реконструкції водозабірної станції на вул. Флотській,4». Ну хто б її реконструював, навіть якщо вона там колись була? Принаймні, «Телеграфу» невідомо про реконструкцію такого об’єкту у межах міської програми розвитку водопровідно-каналізаційного господарства. Не підтвердив цього і керівник цієї фірми. А депутат Стасюк і зовсім засумнівався, коли побачив поряд з ділянкою такий собі «невеличкий Кувейт» (тобто оазис). Валентину Володимировичу пояснили, що його влаштував собі хтось із правоохоронців.

«Депутати лобіюють власні інтереси»
Суперечка виникла навколо намірів «Агрорембудсервісу» влаштувати на території училища №2 на Московській спортивний майданчик. Віталій Надоша пояснив наміри будівництва конкуренцією: «Господар ринку, що поряд, не хоче, щоб там побудували супермаркет, отож вкладає кошти в майданчик». Натомість Микола Черниш переймався, що територію училища поступово крають на шматки і використовують не за призначенням. Мер же вирішив, що архітектура мусить вивчити питання і оголосити конкурс на кращий проект спортивного майданчика. Тим часом комуніст Володимир Шапран упевнений, що нічого там взагалі будуватися не буде і припустив, що училища №2 та №7, що розміщені поряд, будуть зливатися, і запропонував почекати. Загалом він  так охарактеризував земельні питання, що розглядалися на сесії: «У 26-у питанні стикаються різні групи депутатів, які лобіюють свої власні інтереси».

«Кам’яні джунглі» помаранчевої команди
Пан Шапран пригадав сумнозвісну історію з парком МЮДу, де влада дозволила «помаранчевому» підприємцю-депутату пану Сеню споруджувати розважальний комплекс. Представник від комуністів каже, що чекав на облаштування дитячих майданчиків, благоустрій та нові зелені насадження замість 326 дерев, якими пожертвували ради будівництва. «Вместо этого мы получили каменные джунгли!», - підсумував пан Шапран. «В это время вы, господин Глухов, думали о выборах, – закинув він на адресу мера. – Я уверен, что оранжевая команда оплатила вашу избирательную кампанию».
Втім, пан Глухов не розгубився і запевнив: «Ми відміряли сім разів у парку МЮДа, поки прийняли рішення». Він сказав, що пішов на це, аби місто при в’їзді виглядало гарно і додав, що варто просто почекати, поки цей парк облаштується.

Громадськість пізно почухалась
Того ж дня «Телеграфу» стало відомо, що кілька громадських організацій екологічного напряму очікували, що їх звернення щодо зміни цільового призначення парку МЮДа буде розглянуто на сесії. У зверненні, датованому 20 липня 2006 року, йдеться про те, що із забудовою парк втрачає функції зони відпочинку та захисної санітарної зони від шкідливого впливу підприємств і транспорту. Серед вимог громадськості: заборона розпочатого у парку спорудження розважального комплексу «Енеїда», скасування дозволів на початок будівництва, відтворення знищеної рослинності. Голова ГО «Зелений світ» Павло Сторожев сказав, що міська влада відмовила їм у розгляді цього звернення. Пан Сторожев запевняє, що  воно підписане сотнею мешканців району вулиці Халаменюка. На питання «Телеграфа», щодо ставлення міської влади до звернення громади, заступник міського голови Сергій Бутко сказав, що вважає його неконструктивним, зокрема, тому що подане воно запізно. Втім, пообіцяв, що звернення буде розглянуто.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх