Чи є зараз риба в Дніпрі?

28.07.2006, 11:07 Переглядів: 2 562
„А ви на Дніпрі рибалити будете? Так кажуть, що там зараз нічого не ловиться. Ото так, аби з вудочкою посидіти...

Євген, рибалка, що живе неподалік від набережної:
– Ловитись риба стала гірше, порівняно з минулим роком. З чим це пов’язано? Може, з проблемою забруднення води у Дніпрі, бо два рази на рік черкаський хімзавод робить викиди відходів у річку. Минулого року ловилось більше риб-хижаків (судак, щука), а цього року більше білої риби (лящ, густирка, тарань). Коли забруднюється річка, дно заростає мулом, тому стало більше карасів, бо цей вид риб краще розводиться там, де багато мулу. Розвелося більше малих сомів (2,5-3кг). Соми живляться переважно мертвечиною, а її стало більше через забруднення. Ще риба гірше ловиться при високій температурі повітря, вона стає млявою. Щоб щось впіймати, треба рибалити, коли наша ГЕС дає воду – підсилюється течія і риба активніше рухається у воді. А загалом, зловити на вечерю для сім’ї 10-12 рибин (переважно тарані, рідко – карася, карпа та ляща) за 3-4 години з вудкою можна.
Рибінспектор Юрій Євгенович вважає, що забруднення Дніпра і стан води не впливають на кількість риби.
– Нерест пройшов успішно цієї весни. Вилов риби зовсім не зменшився, навіть став трохи більшим, порівняно з минулим роком. Якщо на 1 липня 2005 року виловлювали 81,5 тонни, то на 1 липня 2006 року – майже 88 тонн риби. Найбільше в цьому році – плотви, ляща, густирки. Збільшилась кількість судаків, щук. Вилов сома тримається стабільно. Чому рибалки скаржаться на те, що риба стала погано ловитися? Мабуть, тому, що з кожним роком у нас стає все більше рибних господарств. Якщо 10 років тому їх було – 6-7, то зараз  нараховується – 46 таких господарств.
Виходить, можна не турбуватись – риба в Дніпрі є. А ось ловити чи ні – вибір за вами. Можна брати вудку – і на Дніпро, або гроші – і на базар. Принаймні там, на малі улови ніхто не скаржиться.   

Лілія САМОЙЛЕНКО



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх