У Кременчуці з’явився постамент Нестору Махно

10.08.2006, 18:08 Переглядів: 2 622
Цей пам’ятний знак Нестору Махно на вул.Чкалова поставив невідомий його шанувальник.
Цей пам’ятний знак Нестору Махно на вул.Чкалова поставив невідомий його шанувальник

Розташувався він на вул.Чкалова, неподалік від школи №21. Кам’яна глиба з написом „Великому сину України, борцю за свободу і незалежністьУкраїни Нестору Івановичу Махно”, відразу кидається у вічі, якщо проходиш поряд.
„ТелеграфЪ” спробував з’ясувати, хто ж у нашому місті так полюбляє цього історичного діяча, що спорудив йому пам’ятник.
„Не знаю. З’явився він нещодавно. Кажуть, що встановив його Валік, господар он тієї ділянки, за цегляним парканом, де будується дім”, – розповіла нам одна із продавців магазину, розташованого поруч.
У відділі культури міськвиконкому про появу нової культурної споруди нічого не знали. „Ніякого пам’ятника Махну місто не відкривало”, – повідомила нам заступник начальника відділу культури Людмила Біліченко і пояснила, що без дозволу подібні постаменти можна ставити лише у власному дворі. А на те, щоб поставити його у громадському місці – треба просити дозвіл.
Коли верстався номер заступник міського голови Василь Хоменко поїхав на місце, аби розібратися із містичною пам’яткою. Влада і вирішить її подальшу долю.

ДОВІДКА
Нестор Махно (26.10.1888 – 6.07.1934)
Учасник громадянської війни, боровся проти Центральної Ради України. З ним рахувались Ленін, Фрунзе, Троцький. У 1918 році обраний головою Ради селянських депутатів в Гуляй-Полі. Створив анархістський загін і вступив у боротьбу з австро-німецькими окупаційними та гетьманськими війсками в районі Гуляй-Поля – Катеринослава. Тричі приєднувався до Червоної армії та входив до її складу як командир. Тричі покидав фронт та виходив зі складу Червоної армії, воюючи то проти неї, то проти Петлюри, то проти „Добровольческої” армії.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх