Деївське звалище облаштують

10.08.2006, 19:08 Переглядів: 2 044
„Облагородження” міського звалища коштуватиме майже 30 мільйонів
„Зараз погоджується робочий проект з реконструкції „нашого рідного” звалища. Під товщу сміття на площі дев’яти гектарів (таку площу має зараз звалище на Деївці. – Ред.) та на „перспективні гектари”, завдяки „хитрим” технологіям буде нанесено захисний шар на глиняній основі”, – розповідає начальник відділу екології міськвиконкому Надія Бабічева.

„Облагородження” міського звалища коштуватиме майже 30 мільйонів
„Зараз погоджується робочий проект з реконструкції „нашого рідного” звалища. Під товщу сміття на площі дев’яти гектарів (таку площу має зараз звалище на Деївці. – Ред.) та на „перспективні гектари”, завдяки „хитрим” технологіям буде нанесено захисний шар на глиняній основі”, – розповідає начальник відділу екології міськвиконкому Надія Бабічева. Дренажна система відводитиме забруднену воду, що через грунти зараз потрапляє до навколишніх осель. Сміття сортуватиметься, збиратиметься біогаз.
На гаманцях виробників запровадження нових технологій ніяк не повинно позначитись. Орієнтовні 29 млн. 815 тис. гривень у будівництво вкладуть інвестори. „Це покращить екологічну ситуацію в районі, але ніяк не вплине на життєвість «деєвки” – каже директор КАТП №1628 Василь Дмитренко. Якщо темпи „засмічення” звалища залишаться такими як зараз, то йому пророкують ще 12 років життя і додатково „завалені” сміттям ще 19 гектарів землі. Ситуацію може виправити сміттєпереробний завод, що й привертає увагу інвесторів. Але це вже інша історія і інші мільйони.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх