Депутати проти Симона Петлюри і Раїси Кириченко

17.08.2006, 14:08 Переглядів: 1 662
10 серпня на сесії обласної ради депутати області відхилили проект рішення про увічнення пам'яті видатних земляків-полтавчан. Тим самим вони не дозволили змінювати радянські назви вулиць чи будувати пам’ятники героям незалежності України. Під час дискусії на сесії стало зрозуміло, що депутати по-різному сприймають деякі історичні постаті. Наприклад, Симона Петлюру одні вважають героєм, інші – ворогом України.

10 серпня на сесії обласної ради депутати області відхилили проект рішення про увічнення пам'яті видатних земляків-полтавчан. Тим самим вони не дозволили змінювати радянські назви вулиць чи будувати пам’ятники героям незалежності України. Під час дискусії на сесії стало зрозуміло, що депутати по-різному сприймають деякі історичні постаті. Наприклад, Симона Петлюру одні вважають героєм, інші – ворогом України. Останні емоційно пропонували прихильникам Петлюри “зліпити йому пам’ятник за власні кошти і поставити у власному городі”.
Не сприймають депутати і ідею перейменування вулиць. Основна причина – економічні витрати. Наприклад, аби змінити в Полтаві назву вулиці Клари Цеткін на Раїси Кириченко треба піти на значні витрати: по 16 грн. з кожного мешканця на перереєстрацію, по 265 грн. з власників автотранспорту та не менше 500 грн. з кожного підприємця на переоформлення документів. Тому народні обранці вирішили думати про живих і не розпалювати зайву ворожнечу.
А що з цього приводу думають кременчужани? Чи слід позбуватися старих радянських назв і давати вулицям імена нових героїв ми запитали у них самих.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх