Хліб: борошна вистачить, але стабільну ціну виробники не гарантують

17.08.2006, 14:08 Переглядів: 1 596
Щороку – після збирання нового врожаю – ціни на хліб змінюються. Якими вони будуть цієї осені? Чи вистачить кременчуцьким пекарям борошна?.

14 серпня віце-мер пан Онищенко провів нараду  з кременчуцькими виробниками хліба.  Віце-мер намагався отримати від підприємців  відповіді на два  запитання: чи достатньо в місті борошна для безперебійного випікання хліба?  Та чи гарантують виробники стабільну ціну на хліб?
На перше запитання підприємці відповіли “так” – борошна на комбінатах достатньо, проблем з сировиною не виникає. Найбільший виробник – Кременчуцький хлібокомбінат – сьогодні працює на сировині минулого року. За словами головного інженера комбінату, запасів  минулорічного борошна підприємству вистачить до нового року. Представник  Кохнівського  хлібокомбінату, також засвідчила, що підприємство працює  на  борошні  з минулорічного  врожаю. Окрім цього, комбінат уже провів закупівлю 2000 тонн  пшениці нового врожаю та 700 тонн жита.
На запитання  щодо ціни хліба, виробники відповідали досить обережно. Лише представник Кохнівського  хлібокомбінату впевнено заявила, що вони не підвищуватимуть відпускну ціну на соціально значимі сорти хліба (“білий формовий”  та  “чорний популярний”) – незважаючи на те, що зерно подорожчало – зерно пшениці 4 класу вже коштує 650-670 грн. за тонну.
Головний інженер Кременчуцького хлібокомбінату відповіла більш стримано: на  сьогодні комбінат не планує підвищувати ціну на хліб, але – якщо зростуть ціни на енергоносії та дорожчатиме зерно – зросте і собівартість хліба, а, відповідно, і його відпускна ціна.
Такими були обіцянки виробників. Враховуючи те, що з 1 вересня електроенергія подорожчає на 25 %, у нас немає підстав сподіватися, що ціна хліба не зміниться.


Чий хліб дорожчий?
Купуючи хліб, ми орієнтуємося, переважно, на його ціну. І забуваємо, що дешевший буханець і важить менше. За поданням управління розвитку підприємництва та торгівлі, найбільші кременчуцькі постачальники реалізують хліб за такою ціною:

Кременчуцький хлібокомбінат
Білий формовий 1 сорту
Вага: 700 г
Відпускна ціна – 1,19 грн.
Роздрібна ціна – 1,40 грн.
Ціна 1 кг – 2,0 грн.
Чорний український
Вага: 800 г
Відпускна ціна – 1,107 грн.
Роздрібна ціна – 1,30 грн.
Ціна 1 кг – 1,62 грн.   

Кохнівський хлібокомбінат
Білий формовий 1 сорту
Вага: 600 г
Відпускна ціна – 1,18 грн.
Роздрібна ціна – 1,40 грн.
Ціна 1 кг – 2,33 грн.
Чорний український
Вага: 700 г
Відпускна ціна – 1,18 грн.
Роздрібна ціна – 1,30 грн.
Ціна 1 кг – 1,86 грн.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх