Зарплати бюджетникам будуть. На інше не вистачатиме, як завжди

24.08.2006, 18:08 Переглядів: 1 365
Нещодавно місто отримало попередній варіант бюджету. Це ті кошти, які держава дасть нам наступного року на роботу лікарень, шкіл, дитсадків, бібліотек, оплату праці бюджетників… Більш-менш грошима забезпечать освітян, а от спортсменам від держави перепаде хіба що «фізкультпривіт»..

Міськфінвідділ нещодавно отримав попередні цифри, за якими у 2007 році будуть фінансуватись бюджетники та бюджетні установи.  Як каже заступник начальника міськфінвідділу Тетяна Тетьоркіна, коштів наступного року нам збираються виділити більше, ніж цьогоріч, але їх  все одно недостатньо. Освітян збираються забезпечити на 90% (десь на 14% більше ніж цього року), медиків – на 81% (більше 13,5%), культуру – на 70% (більше на 15,5%), а фізкультуру та спорт – на 66% (більше лише на 9%). Але збільшення фінансування порівняно із 2006 роком не означатиме, що бюджетники жируватимуть, а хворих у лікарні загодують ананасами. Підвищення просто передбачає зростання заробітної плати та енергоносіїв. Тобто, враховує інфляцію. А на все інше грошей залишиться «впритул».
«Заробітна плата зросте у 2007 році десь на 11-12%. Мінімальна зарплата з наступного року збільшиться тричі: з 1 січня вона становитиме 400 гривень., з липня – 420 і у грудні 2007 року її піднімуть до 450 гривень. Це підвищення закладено в бюджеті. Можна сказати, що цифри, які нам надали, не набагато відрізняються від цьогорічних», – каже Тетяна Тетьоркіна.
Голова міськздороввідділу Валерій Литвиненко також вважає, що галузі цього буде недостатньо. Наприклад, на інсулін передбачається витратити десь на 900 тисяч менше, ніж потрібно місту. Втім, ці цифри лише попередні. Цілком можливо, що держава «додасть» на деякі галузі 2-3 мільйони. Але більш конкретні результати стануть відомі лише у жовтні.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх