Облрада схиляється до ”широкої коаліції”

1.09.2006, 18:09 Переглядів: 1 759
Соціалісти в Полтавській обласній раді заявили про намір утворити “широку коаліцію” з депутатами від Партії регіонів, комуністами і, можливо, частиною від "Нашої України". Це, фактично, означає послаблення позицій “помаранчевої більшості” і перекроювання політичного поля на користь Партії регіонів. Серед перших завдань нової коаліції – зробити головою обласної ради регіонала Олександра Удовіченка..

Карти 'помаранчевим ' сплутали соціалісти

Колишній та нинішній губернатори Олександр Удовіченко та Валерій Асадчев. Хто кого?

Святковий настрій з нагоди 15-ї річниці незалежності України депутатам обласної ради від БЮТ та „Нашої України” зіпсували соціалісти. Вони оприлюднили заяву про свій вихід з “помаранчевої коаліції” та про намір створення в облраді “широкої” коаліції. (Коаліційна більшість із представників БЮТ, 'Нашої України' і СПУ була створена в обласній раді відразу після виборів. До неї входило 59 депутатів із 90 обраних). Автори заяви обґрунтовують такі свої кроки розвитком подій у Верховній Раді, де вже утворена 'широка' коаліція, що складається з ПР, КПУ, СПУ і 'Нашої України'. На обласному рівні соціалісти закликають лідерів інших фракцій почати консультації з  цього питання.
Керівник фракції Партії регіонів в облраді Олександр Удовіченко вважає, що “широка”  коаліція з`явиться вже найближчим часом. А його колега – депутат-регіонал Олександр Коваль каже, що до неї може увійти навіть дехто з “Нашої України”. Таким чином, сподіваються депутати, “широка” коаліція матиме більшість в обласній раді. “Ми розраховуємо на 46 голосів”, – каже пан Коваль.

Удовіченка – у крісло, Асадчеву – недовіру
Не залишають регіонали й ідеї посадити у крісло голови облради Олександра Удовіченка. Палкі прихильники Януковича кажуть, що не припинять боротьби з 'БЮТівцами' за це місце, тим більше, що один з районних судів Полтави за позовом 'регіоналів' вимагає провести нове голосування і обрати легітимного керманича облради.
Проте не лише на керівництво облради гострить зуби нова коаліція. В їх поле зору попадає і чинний губернатор Валерій Асадчев. Соціалісти хочуть бачити головою області свою людину. Серед претендентів – Віктор Іноземцев або екс-губернатор Степан Бульба. Аби підім’яти прихильника Ющенка – Асадчева коаліціянти спочатку можуть висловити йому недовіру.
До речі, у травні соціалісти вже заявляли про намір вийти з “помаранчевої” коаліції на знак протесту проти призначення губернатором області Валерія Асадчева. Напередодні члени коаліції домовилися, що Полтавську область повинен очолити соціаліст, керівником Полтавської облради має стати представник БЮТ, а його заступником буде представник 'Нашої України'. Проте домовленості були порушені Президентом, який поставив Валерія Асадчева замість соціаліста Степана Бульби. Тож тепер соціалісти прагнуть „відіграти” цю посаду назад.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх