Що за свято без вогню?

1.09.2006, 19:09 Переглядів: 1 669
У День Незалежності України на площі, що має таку ж назву, кременчуцькі пожежні демонстрували мешканцям та гостям міста можливості своєї техніки..

Почалося дійство о 17.30 з невеличкого параду по вул.Леніна, який музично супроводжував духовий оркестр міського управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. Потім машини вишукувалися в одну лінію на площі Незалежності й почали показувати на що здатні. Здійнялася в небо пожежна драбина, що зніме в разі чого з 9-го поверху.... Працююча пневматика «небесного ліфту», який використовують для гасіння піною палаючих нафтових резервуарів, заглушила оркестрову музику. Бажаючі фотографувалися в кабінах «пожарок», діти сигналили, дівчата верещали.
Серед продемонстрованого приладдя запам’яталися подушка, яка при надуванні здатна підняти 10-тонну пожежну машину, та ножиці, що вільно ріжуть металеву арматуру.
Але найбільше глядачам сподобалася «пінна дискотека». Зі шлангу в небо полетіли шматки піни й «засніжили» добрячу ділянку на площі. Дітлахи бігали по пояс у «снігу», що на вигляд та дотик нічим не відрізняється від піни у ванній. Дорослі теж забрідали й фотографувалися. Пожежні дивувалися: «Чого вони туди лізуть? Воно ж смердить!»
Після піни зі шлангу вистрілив струмінь води. Хлопчаки, що стояли напроти почали дражнити пожежних. Ті у відповідь обдали їх з голови до ніг. Всі залишились задоволеними.
Рятувальники приковували до себе увагу людей майже годину. Хтось захоплено спостерігав за дійством, хтось скептично називав техніку «старим хламом», але байдужим ніхто не залишився.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх