Знову без води

7.09.2006, 19:09 Переглядів: 1 484
Нещодавно мешканці Молодіжного знову сиділи без води. Прорвало каналізаційний колектор. Неполадку усунули, воду дали, але ніхто не гарантує, що ця аварія на колекторі остання..
Старі труби рвуться не вперше. У червні колектор вже ремонтували

В останній день літа, 31 серпня, Молодіжний залишився без води, а в кранах мешканців центру знизився тиск. Як виявилось, знову прорвало старий каналізаційний колектор, що пролягає по проспекту Полтавському. Першими від цього постраждали мешканці прилеглих будинків. „Ви лише б побачили, що у нас тут за жах! Усією цією гидотою позаливало підвали, городи. Коли минулого разу прорвало, ми поспівчували, але скільки ж можна”, – у розпачі говорили вони, зателефонувавши до редакції.
На місце пригоди виїхало керівництво міста – начальних УЖКХ Микола Польщиков та віце-мер Микола Порицький. «ТелеграфЪ» також побував на розкопках колектора.
Робітники, аби усунути неполадки, розбили асфальт і за допомогою ескалатора вичерпували з ями воду, бруд та уламки асфальту. Занепокоєні працівники «Укртелекому» підтягнулись на місце аварії, аби врятувати свої телефонні кабелі. «Чи серйозна поломка? – запитую в одного з тих, хто «рятує» колектор. «От воду відчерпають і побачимо, який там порив. У червні ось тут його ремонтували, – чоловік показує на ділянку метрів за десять від «розкопок», – а тепер тут прорвало!».
Чому колектор часто відмовляє, стало зрозуміло з пояснень Миколи Порицького. Він каже, що його було збудовано 43 роки тому, і зараз ця гілка застаріла. Але капітальний ремонт цього року їй не світить – немає коштів. «Ми запустимо на повну новий колектор,  що побудували три роки тому. Поки що він працював  на 1/3 від своєї потужності. А в старому полагодимо поломку і запустимо його знов», – пояснює віце-мер.
Молодіжний. Восьма година вечора. 31 серпня. У черзі за водою вишикувалось більше півсотні мешканців із відрами та бідонами. Щоб накачати води, доводиться простояти біля колонки дві години. У натовпі ходять чутки, що води не буде три дні. «За ніч можна зробити! – обурюється колишній працівник «Укртатнафти» Іван Семенович. – Минулого разу вони три дні ремонтували те, що ми з хлопцями робили за день! Хай знімуть працівників з нафтохіміка, вони все швидко зроблять!»
Та воду дали вже наступного ранку. Питання ж лишилось відкритим. Колектор може прорвати будь-коли. Тоді стояти у черзі за водою мешканцям доведеться восени або взимку.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх