Кременчуцька поТАСовка, або Хто, хто на заводі господар-2

7.09.2006, 20:09 Переглядів: 1 486
Не встигли на початку тижня нові керівники Кременчуцького сталеливарного, призначеного групою «ТАС” відрапортувати, що завод після захоплення невідомими запрацював стабільно, як зранку 5 вересня на підприємство повернулося старе керівництво, яке пов’язують з банком “Форум”..

Більше 90% співробітників Кременчуцького сталеливарного заводу вийшло на работу, і щомісячна норма по сталевому литтю – 7000 тонн – у вересні буде виконана. Про це губернатору Полтавської області Валерію Асадчеву і меру Кременчука Миколі Глухову минулої п’ятниці 1 вересня заявив нещодавно призначений заступник директора заводу з виробництва Леонід Бірюлін. Обласний та міський керманичі завітали на виробництво, аби пересвідчитися в стабілізації ситуації після силового захвату. Нове керівництво підприємства пораділо, що працівники не піддалися на заклики не ходити на роботу, поки в законодавчому порядку не буде вирішений конфлікт, і вийшли у цехи. Їх дії підтримало і керівництво Полтавської обласної профспілки працівників машинобудування та металообробки 'Машметал'. Останнє вважає указ від 28 серпня, про призупинення роботи підприємства і збереження при цьому зарплати, незаконним. Але...

Стара влада повертається
Увечері 4 вересня на завод у супроводі спецпідрозділу 'Беркут' прибули
судові виконавці, які зачитали визначення Крюківського районного суду від 7 серпня 2006 року про заборону зміни керівництва сталеливарного. Відповідно до документу, старе керівництво підприємства на чолі з Олександром Холошиним, якого пов’язують з банком “Форум”, має право керувати підприємством, а нове керівництво на чолі з Дмитром Черненком (представляє інтереси групи “ТАС”) повинно бути відсторонене і не може допускатись на територію заводу. Судові виконавці в понеділок до 22-ої вечора намагалися потрапити в адмінкорпус заводоуправління, однак їм це не вдалося. На заваді „Беркуту” стали грати на вікнах і дверях, та працівники підприємства. Робітники скандували: 'Геть Холошина!', 'Вистачить захоплень підприємства!', 'Міліція – це бандити!'.
Близько 22-ї судвиконавець заявив, що його дії не дали результатів, і залишив завод. Зранку 5 вересня судвиконавці разом з бійцями 'Беркута', розрізавши 'болгаркою' ґрати на вхідних дверях, зайняли будинок заводоуправління. Пізніше Олександр Холошин вийшов до людей і заявив, що приступив до виконання своїх обов'язків.
Разом з тим, юристи з боку Дмитра Черненка заявляють, що мають на руках рішення Крюківського районного суду Кременчука від 28 серпня, що визнає легітимність призначення нового керівництва.
Тож виходить, слід чекати продовження епопеї. Наступний крок за групою “ТАС”.
Нагадаємо, 25 серпня ввечері група невідомих захопила адміністративний корпус Кременчуцького сталеливарного заводу. Того ж дня, на підприємстві змінилося керівництво, яке заперечило свою причетність до силового захоплення підприємства. Одні з акціонерів, групи СКМ і Приват заявили, що непричетні до зміни керівництва заводу. Вони зазначають, що ці події відбулися в результаті корпоративного конфлікту між групами ТАС і 'Форум'.

Жертви обставин чи нападники?!
У вівторок, 5 вересня, у Крюківському районному суді понад 40 чоловік з 54 затриманих, яких пов’язували з нападом на сталеливарний завод були звільнені з-під варти.
Прокурор відмовився підтримати подання слідчого утримувати їх далі під вартою.
Адвокати затриманих кажуть, що їх підзахисних наймали підзаробити. При цьому одним казали, що слід постояти на мітингу для масовки, іншим – працювати в охоронній структурі. “Багато хто з них, побачивши ситуацію на місці, просто відмовився брати участь у захопленні. Нехай слідчі нададуть докази їх причетності. Штурмували ті, хто був у шоломах. Їх не затримали. Серед наших підзахисних – педагоги, охоронці і навіть працівник одного з урядових міністерств. Вони стали жертвами обставин”, – вважає адвокат затриманих.

(За тиждень два підприємства міста постраждали від силових дій. Друге: завод технічного вуглецю.)



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх