Алея Героїв буде гранітною, або Будівельні плани-2007

15.09.2006, 18:09 Переглядів: 1 990
Наступного року місто мусить оновитися. Таку оптимістичну ставку робить на майбутнє начальник управління капітального будівництва Володимир Зибін.
Алею Героїв Радянського Союзу біля пам’ятника воїну-визволителю в Жовтневому сквері реконструюють. Згори вона виглядатиме напівколом

Наступного року місто мусить оновитися. Таку оптимістичну ставку робить на майбутнє начальник управління капітального будівництва Володимир Зибін. Втім, він каже, що ще не знає, скільки коштів перепаде на всі задумані об’єкти. Поки що є лише пропозиції.
«Раніше планували на п’ять років, – розмірковує пан Зибін. – Це було зручніше. Бо плануючи на один рік ми не бачимо перспективи». Але перевагу цього плану він бачить у тому, що, коли під час формування бюджету нарешті визначаться з сумою, яка йде на будівництво, він уже знатиме, куди пустити ці гроші.

Так виглядає у проекті нова гранітна алея героїв

Серед фінансових пропозицій немає, наприклад, підземного переходу. Зибін каже, що на нього в Кременчуці шукають інвестора. А ось міст через Дніпро, навпаки, увійшов до цього списку. Щоправда, з державним фінансуванням. І поки що лише проектування. Всього на будівництво та реконструкцію Володимир Зибін планує витратити більше 47 млн. грн.
Крім того, у світлі інвестиційних проектів: спорудження сміттєпереробного заводу на Деївській горі.

2007 року у Кременчуці…
… на даху міськвиконкому збудують теплогенераторну. Таке місце їй знайшов начальник управління капітального будівництва Володимир Зибін. Він каже, що нині є можливість спорудити її з легких будівельних матеріалів. Автономне опалення міськвиконкому збираються запровадити, аби зекономити на паливі у зв’язку з його подорожчанням.
… туалет в Придніпровському парку реконструюють. До існуючого підземного туалету добудують таку саму частину. Там буде чоловіче відділення. А в тій, що є зараз – жіноче.
… до пам’ятника Шевченку прокладуть сходи від самого Дніпра. Керівництву міста не подобається, що за парапетом валяється багато сміття. Коли на берег з’явиться вихід, певне, смітити на ньому стануть менше.
… у Жовтневому сквері почнеться реконструкція. Насамперед – перероблятимуть стелу біля пам’ятника воїну-визволителю. Нині там розміщено портрети кременчужан – Героїв Радянського Союзу, виконані фарбами. Їх необхідно оновлювати щороку. У намірах управління – зробити стелу з портретами в граніті. Більше нічого кардинального не планується. Хіба що впорядкування мереж фонтану-«пентагону» та загальний благоустрій скверу.
… фахівці Софіївського парку в Умані розроблятимуть проект реконструкції нашого Придніпровського парку. Принаймні, на це розраховують у кременчуцькій мерії. Зараз у Кременчуці чекають на позитивну відповідь, бо знають, що ці фахівці колись гостювали у нас, знають цю місцевість, а головне – мають досвід у цій галузі. Після розробки проекту займуться зовнішнім освітленням території парку.
… реконструюють музей Макаренка. Це буде одноповерхова будівля поряд з існуючим музеєм біля церкви у Крюкові.
… д/с№72, що у Крюкові, реконструюватимуть під Школу мистецтв. Володимир Зибін каже, що різні види мистецтва – ліплення, музика, прикладне мистецтво – передбачають спеціальне освітлення та звукоізоляцію. Він також зазначив, що мер Кременчука з огляду на підвищення народжуваності попросив якийсь блок будівлі залишити під ясла чи дитсадок.
… завершиться реконструкція гуртожитку на Раківці (вул.Східна, 22). Колись цю малосімейку вагонобудівники між собою називали «дурдом» через неблагополучні умови проживання та відповідний контингент. Нині там здається в експлуатацію вже другий оновлений будівельниками під’їзд.
… почнеться облаштування нового цвинтаря на ІІІ Занасипі. Втім, з його розміщенням  є проблеми. Поряд розташовані свердловини питної води на території рейкозварювального заводу. Санітарно-епідемічна служба наголошує, що для них необхідна санітарно-захисна зона.
… до ринку «Універсального» на Молодіжному прокладуть дорогу. Свого часу цей ринок перенесли з зупинки Героїв Сталінграда усередину кварталу. Однак, під’їзд до нього не влаштовано досі.
… обіцяють почати реконструкцію краєзнавчого музею. Полтавські архітектори переробили попередній вигляд фасадів, який пропонувався раніше. З двох нових варіантів архітектурній раді належить вибрати один.
… прокладатимуть нові водопровідні та каналізаційні мережі, теплотраси, влаштовуватимуть рятувальну станцію на березі Дніпра, реконструюють Клуб залізничників … якщо вистачить коштів на все це у міському бюджеті-2007. Більшу частину витрат управління капітального будівництва покладає саме на нього.
 …запрацює сміттєпереробний завод на Деївській горі. Заступник мера Микола Порицький робить ставку на інвесторів і каже, що це змінить звичні методи роботи з населенням. За його словами, нині населення винне КАТП-1628, яке займається вивозом сміття, 554 тисячі гривень. А із 22 тисяч власників приватних будинків у місті, договір на вивіз сміття уклали лише 5 тисяч громадян. Куди вивозять бруд інші – невідомо.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх