«Ой на горі та й вогонь горить...», або Рятувальники відзначають професійне свято

15.09.2006, 19:09 Переглядів: 1 980
17 вересня своє професійне свято відзначають працівники цивільного захисту населення. Це ті люди, яких всі звикли називати пожежними..
Олег Горбенко щиро вітає всіх працівників органів МНС із професійним святом та бажає міцного здоров’я і наснаги в їх нелегкій праці.

14 лютого 2003 року указом Президента України працівники Державної пожежної охорони були переведені для проходження служби до Міністерства надзвичайних ситуацій. З того часу розпочався відлік існування оперативно-рятувальної структури, яка виконує набагато більший обсяг роботи, ніж виконувала пожежна охорона. Пожежні стали рятувальниками не тільки за покликанням, а й у офіційній назві. Аварійно-рятувальні підрозділи виїжджають на пожежі, стихійні лиха, надзвичайні ситуації політичного, природного та техногенного характеру. Вони рятують людей у вогні, воді, на землі й під землею. Щоправда, визволяти потерпаючих з «мідних труб» поки що не входить до їхньої компетенції.
Рятувальник, перш за все, – це психічно стійка людина, що може працювати в екстремальних умовах, кажуть вони про себе

Небезпечне шоу триває! На знімку початок навчання з гасіння нафтових озер біля села Омельник Зінківського району. У боротьбі зі стихією перемагає поєднання якісного обладнання, вмілого керівництва та міцної психіки рятувальників

За вісім місяців цього року в Кременчуці та Кременчуцькому районі виникло 343  надзвичайні події та дві надзвичайні ситуації. Серед них 147 пожеж, матеріальні збитки від яких склали майже 300 тисяч гривень, що у два рази менше, ніж минулого року. На пожежах загинуло чотири людини (три минулого року). Серед самих рятувальників жертв немає.
„Основною проблемою нашої служби є недостатнє матеріальне забезпечення підрозділів, – каже начальник Кременчуцького міського управління МНС України Олег Горбенко. – Відчувається нестача паливно-мастильних матеріалів та аварійно-рятувального обладнання. Тому хочу подякувати керівникам підприємств та підприємцям нашого міста за співпрацю та взаємне порозуміння у вирішенні цих проблем. Наприклад, завдяки міському голові придбано та передано в користування нашого міського управління аварійно-рятувальний автомобіль «Газель».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх