Помаранчеві „здали” облраду регіоналам

21.09.2006, 19:09 Переглядів: 2 810
Головою Полтавської обласної ради став регіонал, екс-губернатор області Олександр Удовіченко.

Вибори в країні відбулися ще 26 березня. Проте фініш виборчих перегонів в Полтавській обласній раді настав лише 15 вересня. До цього часу майже на всіх своїх сесіях депутати від помаранчевої більшості (59 голосів) обирали головою обласної ради БЮТівця Володимира Марченка, а регіонали (20 голосів) оскаржували це рішення у судах, бо хотіли бачити у керівному кріслі свою людину – керівника фракції Партії регіонів, екс-губернатора Олександра Удовіченка. Тож позачергова, четверта сесія, на яку обласні депутати зібралися у п’ятницю, 15 вересня, теж вирішувала „посадові” питання. Володимир Марченко заявив, що “через судові перипетії рада застряла у колотнечах” і аби знайти порозуміння він оголошує про свою відставку. Слідом за ним попросив відставки і його заступник “нашоукраїнець” Петро Ворона. Цей крок депутатів не здивував. Схоже, все відбувалось за спланованим сценарієм.
Пан Марченко нервував, постійно попиваючи воду. Губернатор Валерій Асадчев, навпаки, засинав, час від часу смачно позіхаючи. Чи дійсно не виспався, чи давав депутатам зрозуміти, що йому все відомо заздалегідь?!
Так чи інакше, рада відправила старого голову у відставку і перейшла до виборів нового. Депутат, керівник “Кредмашу” Микола Данилейко запропонував кандидатуру Олександра Удовіченка, а представники БЮТ знову захотіли бачити у кріслі Володимира Марченка.
Виступаючи з промовою першим, Олександр Удовіченко пообіцяв взяти пана Марченка та пана Ворону своїми заступниками. Після цих слів Марченко оголосив, що знімає свою кандидатуру. Це викликало невдоволення однопартійців, які поскаржилися, що такий крок не узгоджений з фракцією.
Так чи інакше, але за кандидатуру Олександра Удовіченка проголосувало 68 депутатів з 83 присутніх. Марченко та Ворона стали заступниками Удовіченка.

“Нам потрібно скласти всі штандарти в куток і об’єднатися для вирішення невідкладних питань – формування бюджету, відстоювання інтересів підприємств регіону, розвиток малого та середнього бізнесу, компенсація малозахищеним верствам за підвищені тарифи. Допомогти бюджетоутворюючим підприємствам, перш за все Кременчуцького промвузла”.
Новопризначений голова облради Олександр Удовіченко про перші кроки на посаді

«Ми  познайомилися у 2004 році під час виборчої кампанії, коли він був головою адміністрації, а я – керівником штабу Віктора Ющенка. Я ще тоді відзначав його дуже чемну поведінку в тих умовах. У нас були добрі стосунки протягом усіх цих років».
Губернатор Валерій Асадчев про Олександра Удовіченка.

“Я прийшов сюди не для того, щоб вести велику політику і зараз більше переймаюсь не проблемами захоплення облради, а самозахопленням підприємств, як у Кременчуці, бюджетними питаннями. Ви знаєте, я завжди казав, якщо хтось може працювати краще, хай працює. Я з задоволенням поступлюся йому цим місцем, а сам знайду собі місце в цьому житті”.
Валерій Асадчев про  прихід до влади регіоналів (призначення головою обласної податкової адміністрації регіонала Андрія Сокола, обрання головою облради Олександра Удовіченка) і можливою заміну губернатора від помаранчевої команди на губернатора-регіонала.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх