Депутати начхали на парк МЮДа і дозволили «Амсотру-М» будувати гіпермаркет далі

28.09.2006, 15:09 Переглядів: 1 780
За колишні пеньки у парку МЮДа так і не помстилися. Депутати не відмінили своє рішення про передачу фірмі «Амстор-М» земельної ділянки під будівництво. Вони не зобов’язали її зробити екологічну експертизу, привести до ладу проектну документацію, розробити детальний план озеленення та благоустрою цієї території… Просто закрили очі і… благословили будівництво..
Пан Сень таки переконав депутатів, що ці руки нічого не рубали і все, що він робить, йде виключно на благо міста

Як дерева стали пеньками
Спочатку була схема. З льодовим палацом, річкою, фонтанами, дитячим містечком, картингом та тенісними кортами… Благоустроєм парку мала займатись фірма «Меркатор»,  яку очолює депутат міськради Сень. Але потім він пожертвував фірмі «Амстор-М» половину парку під облаштування. Товариші з «Амстору-М» по-своєму підійшли до цього питання: вирішили облаштувати парк, як і планувалось раніше – льодовим палацом, а на додаток ще й двоповерховим гіпермаркетом на 10 тисяч квадратних метрів з автостоянкою. Але його майбутнє будівництво потребувало купи усіляких узгоджень та експертиз. І тут сталось диво. На потрібних папірцях з’явились потрібні підписи. І  «Амстор-М» обійшовся без усіляких там узгоджень.  Швидкі товариші одразу ж перейшли до земельних робіт та вирубки дерев. Результат їхньої роботи бачать усі кременчужани, що проїжджають біля залізничного вокзалу. А у виконкомі шукають винних. Але якось тихенько шукають…

Пеньки легеням не поможуть
Ті пристаркуваті дерева, що росли біля залізничного вокзалу, були там не просто так. Вони – санітарна зона, яка захищала наші легені від відходів виробництва на заводі «Кредмаш». Тепер, коли дерев немає, виробничі приміщення «оголились». А шкідливі речовини так і залишились. На сесії міської ради виступив депутат облради пан Луніка. Він розповів, що від кольорового литва на «Кредмаші» у повітря здіймається ціла таблиця Менделєєва. Ще пан «обласний» депутат заявив, що серед 25 областей України у нас з онкологією найгірше. Втім, у міськздороввідділі вважають, що він багато в чому помиляється і перекручує факти.

Хто король містечка пнів?
Депутати були дуже обурені. І часто згадували пана Сеня, як головного винуватця. «А Сеню, йому все одно, йому потрібна земля, йому потрібний прибуток», – зазначив пан Луніка. Депутат Сельцов розповів про те, що вважає все це спланованою акцією: «Береться земля в оренду, потім передається іншій фірмі, дається згода Онищенка (першого віце-мера) на вирубку дерев…». Але виступи так і залишились виступами. А питання про адміністративну відповідальність депутати так і не підняли.
Втім, МЮДівські дерева дістали навіть нардепа Олега Надошу. Він приїхав на нашу сесію розібратись, у чому ж справа. Скарги докотились і до Адміністрації Президента: туди надійшли чотири колективних звернення, у яких підписались від 10 до 150 обурених кременчужан. Пан Надоша каже, що напише запити до прокуратури, і поставить питання у Верховній Раді.

Всі розводять руками
Будівництво ведеться на мільйони. Законним його поки що не назвав жоден чиновник. «Аматору-М» міська архітектура направила ряд приписів. Приписи не виконані, але гроші за самодіяльність товариші з «Амстору» слухняно сплатили. Розмір штрафу – 304(!) і 850(!) гривень! Якщо пощастить, з них стягнуть 50 відсотків від вартості будівництва. Але це нікому не цікаво – бо ці гроші відправляться не до міського, а до державного бюджету. А архітектура не може цілодобово охороняти майданчик, аби не дати будівельникам завершити свою справу. Яке рішення винесе прокуратура, поки що не відомо. От і виходить, що будівництво власного палацу навпроти мерії можна розпочинати сміливо – влада зможе лише розвести руками і зробити вам припис на кількасот гривень.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх