Губернатор потрапив під «роздачу» Януковича

6.10.2006, 11:10 Переглядів: 1 396
Кабмін хоче звільнити голову Полтавської області за погану роботу. Претенденти на його крісло вже об’явились: екс-губернатор Степан Бульба та екс-мер Полтави Анатолій Кукоба..
Валерій Асадчев (праворуч) сподівається, що оцінка його роботи буде об’єктивною і він залишиться у своєму кріслі

Янукович зазіхає на помаранчевих
Валерій Асадчев, що навесні приїхав керувати областю, виявився «поганим хлопчиком». Принаймні так вважає Кабмін, який запропонував Президенту звільнити губернатора Полтавщини з посади. Разом із ним з керівних крісел можуть полетіти ще четверо: губернатори Тернопільської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей. На думку урядовців, цих п’ятьох об’єднує те, що вони погано вирішують проблеми регіонів. А ще – всі вони “помаранчеві”.

«Не винуватий я!»
Високоурядовці незадоволені полтавським губернатором, бо у нього «недостача» – область не додала коштів з податків до держбюджету. Пан Асадчев у п’ятницу на прес-конференції заявив, що він не винен. Відповідальною за наповнення держказни є не підконтрольна йому обласна податкова адміністрація. Тож якщо Асадчева звільнятимуть, він, як «Титанік», потягне за собою і податкового голову. 'У пікантну ситуацію поставили і голову нашої податкової адміністрації. Якщо Кабмін хоче зняти за це губернатора області, тоді за цим фактом я просто зобов’язаний зняти голову податкової адміністрації”, – каже губернатор.
Взагалі, на думку пана Асадчева, Полтавщина не винна у недостачі коштів. «На Полтавській області лежать рентні платежі за землю від підприємств нафтогазового комплексу, а їх платять у Києві», – зазначив він.
З «поганими» губернаторами розбереться спеціальна комісія. Пан Асадчев вірить у те, що вона буде об’єктивною. А ще він вірить, що Віктор Янукович став жертвою необ’єктивної інформації про його діяльність. Бо він так старався. Навіть ВВП збільшив... Але пан Асадчев знає, що рішення про незадовільну роботу губернаторів прийняті виключно з політичних мотивів. Про те, що Партія регіонів ставить своїх людей на всіх рівнях говорить і нардеп, екс-мер Кременчука Олег Надоша.

«...чорний ворон над моєю головою»
Святе місце пустим не буває.  Екс-голова Полтавщини, нардеп Степан Бульба (СПУ) заявив ЗМІ, що йому запропонували очолити область, якщо Асадчева таки звільнять. І він скромно погодився.  Окрім Бульби об’явився ще один кандидат. Про бажання посісти губернаторське крісло журналістам повідомив екс-мер Полтави, нардеп від Партії регіонів Анатолій Кукоба.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх