Хто має право на помилку?

6.10.2006, 12:10 Переглядів: 1 523
Розмінування «Озерного» триває. До нас можуть приїхати сапери із «славнозвісної» Новобогданівки..

«Територію «Озерного» необхідно тотально обстежити, – зазначив начальник Кременчуцького міського управління МНС Олег Горбенко 27 вересня на засіданні комісії міськвиконкому з техногенної безпеки. – Про це яскраво свідчать останні десять цьогорічних «знахідок». Над будівельниками «висить» потенційна небезпека бути підірваними при забиванні свай».
«Якщо напоротися на вибухівку на глибині 1-2 м, то розліт осколків неминучий, – каже начальник сектору цивільного захисту Кременчуцького міського управління МНС Олег Дембіцький. – А що буде, як забивати сваї до 8 м глибиною? Якщо вона напореться на 600-кілограмову авіабомбу, то «мало не буде» однозначно, принаймні робітникам, що знаходяться поруч».
Заплатити за розмінування доведеться міській владі, як власнику території, та будівельним трестам, як орендарям. Вартість робіт складає 5250 гривень за 1 гектар, а всього площа «Озерного» становить 87 гектарів. Ми запитали мнс-ників, чому минулорічне дослідження не виявило всієї вибухівки? «У 2005 році роботи проводилися вже на початку грудня, а морози знижують чутливість саперної апаратури, – каже заступник начальника Кременчуцького управління МЧС Юрій Мокієнко. – Тому цього року затягувати приїзд саперів не хотілося б». Який саме підрозділ саперів працюватиме у нас, ще не вирішено. Якщо полтавський, то буде спочатку обстежуватися шар грунту в 70 сантиметрів, потім він знімається і перевіряється нижчий, і так далі. Є пропозиція запросити навіть саперів із Новобогданівки. У них на озброєнні є міношукач «Гарет», який «прощупує» вибухівку на глибині до 6 метрів.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх