Як гартується сталь… Протистояння на Кременчуцькому стальзаводі триває

6.10.2006, 12:10 Переглядів: 2 287
Голова галузевої профспілки машинобудівників України пан Таранчук звернувся до Федерації профспілок України з проханням створити комісію для перевірки протиправних фактів, що мали місце на Кременчуцькому сталеливарному заводі..

У заяві стверджується, що «на підприємстві грубо порушується трудове законодавство і безпідставно звільняються працівники». Крім того, на заводі агітують за ліквідацію чинної профспілки і примушують переходити до іншої, новоствореної – профспілки металургів.
Саму заяву переслали  «Телеграфу» з Києва у середу, 4 жовтня. Заступник голови профспілки машинобудівників сталеливарного заводу Олександр Алексюк розповів, що зустріч керівництва профспілок у столиці відбулася за ініціативи кременчужан. Він скаржиться, що на підприємстві атмосфера досі напружена.
Ще в серпні відносно заводу двічі застосувалися рейдерські технології. Після захоплень люди стали скаржитися, що керівництво, яке повернулося, не задоволене тим, що вони виходили на роботу, коли підприємство було в інших руках. Резонансом став вчинок Поліни Іващенко – начальника Бюро праці та зарплати. Вона плеснула на себе гас та пригрозила самоспаленням у кабінеті начальника, аби привернути увагу громадськості до ситуації на заводі. Лікарняна комісія зробила висновок, що жінка не страждає на психічні захворювання. А судмедекспертиза встановила, що їй було нанесено тілесні ушкодження. Нам пані Поліна пояснила, що її намагався скрутити фельдшер «швидкої», коли після її акції протесту начальство звернулось до психіатричної допомоги.
Прокурор міста Віктор Павлійчук повідомив, що кримінальну справу не порушено. Хоча її могли кваліфікувати, як доведення до самогубства. Пан Павлійчук заявляє, що жінка сама сказала, що «хотіла привернути увагу», отож, мовляв, це не самогубство.
Натомість міліція розглядає заяву адміністрації заводу, яка просить притягнути до відповідальності працівницю заводу за хуліганство. У вівторок Поліна Іващенко була на бесіді у дільничного. Бесіда затягнулась до дев’ятої вечора.
Вона каже, що попросила пробачення за свій вчинок у начальника цеху і хотіла б поговорити з директором паном Холошиним. Холошин не побажав говорити ні з Поліною Іващенко, ні з «Телеграфом».
Коли верстався номер, заступник голови правління підприємства Микола Якименко повідомив «Телеграфу», що Олександр Холошин збирається влаштувати прес-конференцію. Він також сказав, що незабаром в пресі має з’явитися оголошення про нові збори акціонерів ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх