Кременчук під «патронатом старшої сестри»

13.10.2006, 18:10 Переглядів: 1 800
За результатами аналітичного центру «Інститут реформ» Полтава посідає 5-те місце серед 176 міст України з населенням менше 800 тисяч жителів по привабливості для інвесторів, а Кременчук лише 20-те….

На запитання стосовно інвестиційної привабливості Кременчука «Телеграфу» відповідав президент Асоціації сприяння міжнародному бізнесу та розвитку Андрій Мельник.
– Андрію Васильовичу, чому сталось так, що Полтава у 4 рази привабливіша для інвесторів ніж Кременчук, не дивлячись на перевагу останнього у промисловому комплексі?
– По-перше, я не ознайомлений з результатами цих досліджень, але без вагань скажу, що Кременчук привабливіший для інвесторів, ніж Полтава. Просто Полтава, як обласний центр, може більше використовувати облдержадміністрацію у перехопленні інвесторів. Тому, я гадаю, ми й бачимо такі результати досліджень.
– Що необхідно зробити аби привабити до нас міжнародних інвесторів?
– Перше й головне – це якісний піар. За кордоном сміються над нашими граматичними помилками у буклетах про місто та його підприємства. Причому помилки є і на українській мові! Дуже часто невірно вказані координати. Кременчуку катастрофічно не вистачає сувенірної продукції. Для ефективної роботи необхідно створити спеціальні відділи, що займаються піаром міста, як це робиться у меріях за кордоном. Не вірте, що нас знають в інших країнах. Для цього необхідно працювати не розгинаючись з ранку до вечора.
– Як впливають на імідж міста останні рейдерські «паломництва» на наші підприємства. Це, в принципі, теж піар…
– Антиреклама також реклама, але у випадку Пугачової чи Кіркорова. Для іміджу міста останні події були сильним ударом. За кордоном нас питають: «Що у вас там відбувається? Невже влада нічого не може зробити?» І дуже важко пояснити потенційним інвесторам, що у Кременчуці все спокійно і нормально. Більша частина з них ще вагається вкладати гроші в розвиток міста чи ні, а подібні ситуації перехиляють ваги не на нашу користь.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх