Президент не бачить підстав для звільнення Асадчева

19.10.2006, 21:10 Переглядів: 1 492
Президент України Віктор Ющенко не бачить підстав для звільнення губернаторів п'яти областей України, серед яких і керманич Полтавщини Валерій Асадчев. За нього також виступили ветерани області та російський космонавт..
Ющенко заступається за Асадчева
Фото: Дмитрий Бабец

Питання доцільності перебування на своїх посадах голів п`яти облдержадміністрацій, серед яких і Полтавська, ще третього жовтня порушив Кабінет Міністрів. Згодом уряд та Президент сформували комісії, аби вивчити ситуацію з зазначеними губернаторами на місцях. Тепер заступник глави Секретаріату Президента Віктор Бондар каже, що за підсумками роботи президентсько-урядової комісії в Полтавській облдержадміністрації «надзвичайних, критичних проблем» не існує. Навпаки, є чітка позитивна тенденція розвитку цих регіонів, тому робоча група зафіксувала відсутність соціально-економічних підстав для звільнення керівників областей. З іншого боку, як каже він, представники Кабміну поїхали до Києва «писати власну редакцію зазначених актів перевірок», не зробивши це на місці. Пан Бондар також зазначив, що Президент не визнає відставок посадовців за політичними ознаками і не бачить підстав губернаторів звільняти.
Деяких членів комісії в заангажованості підозрює і сам Валерій Асадчев. В ході роботи комісії він заявив, що, мовляв, її склад не має значення, головне - яке завдання перед нею поставлено і яких підсумків від неї вимагають. «Я всім покажу результат своєї роботи, - запевнив губернатор. - За чотири місяці неможливо зробити переворот, але деяких підсумків досягти можливо. І ми їх досягли. Але якщо це оцінювати з якихось політичних сторін, то, звичайно, працювати в такій системі практично не можливо...»
Схоже, заспокоїв пана Асадчева перший заступник глави Секретаріату Президента України Арсеній Яценюк, який заявив: „Я хотів би на всю Україну засвідчити, що голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев – один із найбільш ефективних менеджерів. У нашій роботі це велика справа - відчувати підтримку областей”.
На захист губернатора виступило керівництво обласної ветеранської організації. Високу оцінку його роботи дав також двічі Герой Радянського Союзу льотчик-космонавт, заступник голови правління російського 'Альфа-банку' Олексій Леонов, який завітав минулого тижня на Полтавщину.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх