Уряд Януковича вирішив боротися з Полтавою холодом

19.10.2006, 21:10 Переглядів: 1 298
Дикою назвав ситуацію з відсутністю газу в котельнях Полтави секретар міськради, виконуючий обов'язки полтавського міського голови Андрій Матковський. Уперше за останні кілька років опалювальний сезон у Полтаві не почався, як звичайно, 15 жовтня..

Андрій Маяковський зокрема, сказав, що обласне підприємство “Полтаватеплоенерго”  повністю ліквідувало заборгованість за  газ в сумі понад 7 мільйонів гривень.  Свою роль в цьому відіграла і міська влада, виділивши  підприємству допомогу в розмірі 3,5 мільйона гривень. 1,8 мільйона  підприємство отримало в рахунок боргу військового відомства за послуги авіамістечку, іншу частину заборгованості 'Теплоенерго' погасило за рахунок власних ресурсів.
Крім цього, “Полтаватеплоенерго” готове внести передоплату за газ на жовтень по тій ціні, яку буде названо. Однак газ по незрозумілим причинам в Полтаву  не надходить, хоча по нормам вже треба розпочинати опалювальний сезон. Угоди на поставку газу в Полтаву не укладаються і ліміти  не виділяються. Кажуть, що  постачальник не має ресурсів на газ. Це тим більше дивно, що Полтаві до кінця жовтня потрібно лише  8,5 мільйона кубічних метрів газу, а на Полтавщині  видобувається понад третину видобутку газу України. Стурбований ситуацією минулого тижня секретар міської ради направив термінову телеграму міністру палива та енергетики України Юрію Бойку.
Також пан Матковський заявив, що він звернеться до народних депутатів від області із проханням про допомогу, і не виключив, що полтавцам прийде виїжджати в Київ 'вибивати' газ.
Втім, ситуацію з відсутністю газу в Полтаві можна ув'язати з рішучими діями міської влади, яка відважилася подати в суд на ТД 'Газ України', коли ще у серпні в місті відключали котельні від газопостачання. Не виключають і 'політичної складової', коли зрив початку опалювального сезону може серйозно вплинути на рейтинг Матковского перед самими виборами мера Полтави. Пострадати від холодної Полтави може і рейтинг губернатора Асадчева, на якого уряд точить зуб
До речі, в Кременчуці опалювальний сезон розпочався вчасно.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх