«Мерзни-мерзни, вовчий хвіст…»

19.10.2006, 21:10 Переглядів: 1 638
На початку цього тижня лікарні, освітні заклади та житло в Кременчуці почали підключати до опалення. Як стало відомо «Телеграфу» на ранок середи 18 жовтня 924 із 1090 будинків були з теплом. Під питанням залишалося опалення кількох районів, де знаходяться в тому числі і дитячі заклади. Ми звернулися до заступника міського голови Миколи Порицького з проханням прокоментувати ситуацію.

«Більше 60% населення не платить»

Микола Порицький для «Телеграфа», вівторок 17 жовтня 2006 року, 18.30
- Яка ситуація з підключенням опалення у Кременчуці?
- Працюємо за графіком. Котельня на І Занасипі офіційно опломбована за борги Полтавською територіальною комісією з енергозбереження. Вчора вони були в Кременчуці. Вирішувалося також питання з лімітом газу.
- Чому воно взагалі виникло?
- Ліміт виділяється теплопостачальним організаціям на рік. Листа про виділення ліміту газу КП «Теплоенерго» направило ще в кінці вересня. І лише вчора з ДК «Газ України» офіційно скинули по факсу цю угоду.
- Чому в Києві так довго реагували?
- Це треба питати в них. Можу сказати, що борги - це не основна причина.
-Який борг у «Теплоенерго» перед газовиками?
- 1 мільйон 260 тисяч гривень. Це практично та сума, яку винне населення цьому комунальному підприємству. Найбільша заборгованість у тієї частини Крюкова, яку обслуговує ТЕЦ КВБЗ. Населення категорично не платить. Що ці люди чекають? Я не знаю! У восьми будинках на Раківці, які ми не підключили до тепла, більше 60% населення не платить за комунальні послуги!

- Півтора тижні тому ви обіцяли, що обрізатимете боржникам болгаркою труби гарячої води. Які санкції по відношенню до злісних боржників ви вживаєте зараз?
- Ми вчинили трохи інакше. Зібрали представників водоканалу, ЖЕПів, «Теплоенерго» та «Полтаваобленерго». Порахували, скільки винні ті мешканці, які регулярно не сплачують ні водоканалу, ні теплопостачальним організаціям, ні за квартплату. Виділили найбільші суми боргу. Є люди, котрі винні по чотирьох послугах від шести до дев’яти тисяч гривень. І прийняли колегіальне рішення. З п’ятниці за допомогою системи блокування каналізації (на зразок полтавського «Спрута») спільні бригади відпрацювали район Молодіжного та вулиці Київської. На ранок вівторка було заблоковано каналізацію у 12 квартирах. Ми офіційно попереджали всіх, кого збиралися відключати. На під’їздах вивішувалися оголошення. І, знаєте, коли приїздила бригада, дехто поспішав заплатити. Таких абонентів не відключали.
У середу бригади працюватимуть у Крюкові на Раківці, в тих восьми будинках, де мешкають найбільші боржники. Після того, як бригади попрацюють, опалення буде включено.
- А щодо гарячої води в районі в Крюкові та на Занасипу? Коли вона буде включена?
- Одночасно з опаленням ми подамо гарячу воду.
Микола Порицький заявив, що без тепла сидять і мешканці будинків, що обслуговує приватний ЖЕД 'Гарпун'. У прес-службі міськвиконкому нас сповістили, що ТЕЦ готова надавати їм тепло, однак керівництво ЖЕДу поки не підключає опалення, поки не збире гроші з боржників.
чка дитсадком №60 каже, що в середу до садочку прийшло менше половини дітей. Багато співробітників цього закладу на лікарняних. Температура в приміщеннях у середу об 11.30 сягала у кутових спальнях +7 градусів. Це при нормі +20! Дітей з цих груп перевели ближче до кухонного блоку. Постелі їм гріють пляшками та грілками з гарячою водою. Дітей кладуть спати одягненими та вкривають двома ковдрами з покривалом. Пані Нестерова каже: «Ми просто опинилися в заручниках».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх