«Автозавод» хитрує з казеними грошима»

19.10.2006, 21:10 Переглядів: 1 591
Спеціальна комісія, яка вивчала роботу Автозаводського виконкому, вирішила що бюджетні гроші витрачаються неефективно. Настільки неефективно, що матеріали перевірки пропонують віддати до прокуратури..

Спеціально створена депутатська комісія кілька місяців вивчала, куди ж «уходять гроші у Автозаводському виконкомі, які вони отримують від оренди освітянських закладів та продажу комунального майна. Виявилося, наприклад, що в 2005 році з коштів оренди на реконструкцію та ремонт освітянських приміщень не витрачено жодної копійки. Не дісталось навіть тим, у кого покрівля в аварійному стані. Проте посадовці з «автозаводу» щедро сплачують податки та борги комунального підприємства «Господар», яке не має відношення до освіти. А ще два роки поспіль ремонтують приміщення улюбленого райвиконкому. Цього року навіть вирішили меблів закупити на 14 тисяч гривень. У таку ж суму  - 14 тис. 224 грн. – їм обійшлись потреби всіх освітянських закладів району. Жалюзі вийшли автозаводському бюджету у 8 тисяч гривень. Здавалось би, після цього райвиконком мав перетворитись на місцевий «білий дім». Але він чомусь  залишається трохи обшарпаною «совковою» будівлею. Куди ж зникають гроші? Невже в окремі кишені?
 «Суперприз» від автозаводських посадовців минулого року отримав колишній дитсадок по вул. Бойка – на його ремонт з бюджету було витрачено аж 63,4 тис. грн. Але гарненький, новенький дитсадочок, на який «вгрохали» стільки коштів, вже у 2006 році чомусь передано в оренду на 10 років одній приватній структурі.  До речі, і цю структуру, і голову Автозаводського виконкому Володимира Коваленка пов’язують із меценатом нашого міста паном Матициним.  Можливо, пан Коваленко вирішив допомогти у благодійницькій діяльності і пожертвував частину бюджетних коштів?
І ще одне: при нестачі місць у дитсадках (черга на 300 місць) автозаводські товариші чомусь надають освітянські заклади у довгострокову оренду приватним підприємствам.
Комісія вважає, що матеріали перевірки потрібно направити до прокуратури, а освітянські заклади забрати від автозаводського виконкому і віддати місту. Та рішення з цього приводу буде прийматись на сесії міської ради, що відбудеться 24 жовтня.

Куди уходять гроші:
2005 рік

Отримано від оренди 185,9 тис грн.
Витрачено на ремонт освітніх закладів: 63,4 тис. грн. ( на колишній дитсадок по вул. Бойка, що цього року строком на 10 років віддали в оренду ЗАТ «Псьол»)
На власні потреби: 38 тис. грн.
2006 рік
Отримано від оренди: 478 тис. грн.
Витрачено на освітні заклади: 14 тис. 224 грн. (4,3% від отриманого)
На власні потреби: більше 243 тис. грн.
* Власні потреби – ремонт будівлі, гаражів, придбання меблів, жалюзів тощо



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх