Не прогав квартиру! До кінця приватизації залишилось два місяці

19.10.2006, 21:10 Переглядів: 1 549
Строк приватизації закінчується 31 грудня. Якщо нардепи не продовжать її далі, ті, хто мріють приватизувати комунальну чи відомчу квартирку, залишаться з носом.

Строк приватизації закінчується 31 грудня. Якщо нардепи не продовжать її далі, ті, хто мріють приватизувати комунальну чи відомчу квартирку, залишаться з носом. Народні обранці і раніше відтягали «кінець» приватизації, відкладаючи законопроект у  довгу скриньку. Окрім того, ходять чутки, що по її завершенню прийде житлово-комунальна реформа, і ми будемо платити за квартиру по-новому. Наприклад, мешканці неприватизованих квартир братимуть їх в оренду, а мешканці приватизованого житла  - будуть сплачувати податок на нерухомість. Втім, начальник квартирного управління Володимир Обідчук каже, що поки що невідомо, завершиться приватизація цього року чи ні
- Зараз розглядається проект нового житлового закону. Його положення складені відповідно до ринкових відносин. Крім того, там сказано, що після того, як цей закон вступить у силу, приватизація припиняється.
- А що буде з неприватизованим житлом?
- Його і надалі здаватимуть в оренду. А власниками будуть міська та районні ради.
- А щодо мешканців неприватизованих квартир?
- Мешканці залишаться, але буде переоформлено договір на оренду. Можливо, що платити доведеться дорожче. Наприклад, якщо раніше платив за квадратний метр гривню, то скажуть - плати дві.
- Ходять чутки, що можливо, після житлової реформи, буде вигідніше жити у неприватизованому житлі…
- В будь якому випадку краще, якщо ти маєш, користуєшся і розпоряджаєшся. Багато хто приватизує квартиру і залишає своїм родичам. А неприватизоване житло передати не можна.
- А збираються вводити податок на нерухомість?
- Так, планується ввести податок на житлові будинки площею більше 100 квадратних метрів. І податок буде великий. Та я не думаю, що його дійсно введуть.
- Чи зміниться система оплати за житло?
- Найближчим часом ні

Що потрібно для приватизації:
Довідка з ЖЕДу «для приватизації», довідка про стан родини, паспорт, документи на неповнолітніх дітей (свідоцтво про народження) , копія квартирного ордера і …145 гривень



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх