Цілодобових магазинів поменшало

19.10.2006, 22:10 Переглядів: 1 767
У місті, замість 45 цілодобових магазинів, залишилось всього 15 (по одному на маленькі мікрорайони) „Ми залишили працювати всю ніч тільки ті магазини, на які ніколи не  скаржились мешканці будинків, де вони розташовані. Спочатку хотіли зовсім заборонити цілодобовий режим роботи, але не можемо йти на такі крайнощі. У населення такі магазини все ж таки мають попит,” – каже начальник управління торгівлі Людмила Жорняк. Серед магазинів, які залишили, є один квітковий та один магазин автозапчастин.

У місті, замість 45 цілодобових магазинів, залишилось всього 15 (по одному на маленькі мікрорайони) „Ми залишили працювати всю ніч тільки ті магазини, на які ніколи не  скаржились мешканці будинків, де вони розташовані. Спочатку хотіли зовсім заборонити цілодобовий режим роботи, але не можемо йти на такі крайнощі. У населення такі магазини все ж таки мають попит,” – каже начальник управління торгівлі Людмила Жорняк. Серед магазинів, які залишили, є один квітковий та один магазин автозапчастин. Куди ж без них – закоханим потрібні квіти, а таксистам – запчастини.

Ринки під загрозою
«Всі недоліки наших ринків повинні бути ліквідовані у листопаді цього року,» - постановив міськвиконком. Якщо ця вимога не буде виконана, деякі ринки можуть закритися зовсім, або суттєво звузити асортимент своєї продукції. Наприклад, якщо на території ринку відсутня ветлабораторія, на ньому не можна продавати м’ясо та домашнє молоко. Зараз найпоширеніші проблеми це відсутність сан-одягу та пожежної сигналізації, недостатня кількість вимірювальної техніки, неможливість обладнання лабораторій, мийниць та туалетів для працівників. Тож в кращому випадку  вже через місяць громадяни зможуть отримати більш якісне та чесне обслуговування купуючи продукти на базарі.

Проблема питної води
Кременчуцька ситуація викликала резонанс на києвській научно-практичній конференції, присвяченій проблемам питної води. Головний лікар міської санстанції Акімов Віктор Іванович представив дві проблеми нашого міста: руйнацію берегів Кременчуцького водосховища та ставок-випаровувач Укртатнафти в селі Бондарі.Зваживши загрозу,на конференції встанавили декілька обов’язкових пунктів: знизити рівень води у водосховищі на 50 см та закріпити 52 кілометри його берега, а також закрити подачу стічних вод у ставок. Ці міри повинні поліпшити загальну ситуацію, але чи буде так, побачимо згодом.


Марина СКАЛЬСЬКА



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх