Митники роззули мера

9.11.2006, 20:11 Переглядів: 1 439
Про те, що побачили кременчужани у македонському місті-побратимі Бітолі, і які питання вони вирішили.
Мер Глухов подарував меру Бітола прапор Кременчука. У відповідь отримав прапор македонського міста.

Про враження…
Курйози супроводжували офіційну делегацію Кременчука на чолі з мером Миколою Глуховим під час відрядження до македонського міста-побратима Бітола всю дорогу. Майже в кожному аеропорту кременчуцьких високопосадовців примушували по кілька разів роззуватись, аби пройти митний огляд. Найбільше не пощастило меру: у Мілані  міський голова не зміг з першого разу пройти митний огляд. Він виклав з кишені усе, зняв годинник, але металева рамка митників все дзвеніла. Тоді меру запропонували зняти взуття. Він пройшов, а взуття задеренчало. Виявилося, що у підошву вставлені залізні супінатори.
З посмішкою делегати згадують про те, як їх пригощали македонською їжею. 'Спочатку ставлять на столи величезні тарілки з салатами. Їх треба їсти майже годину. Потім подають другу страву і солодощі. За ці дні ми скучили за українською їжею. Вже повертаючись додому Костянтин Кулінічев (віце-мер – Ред.) зателефонував дружині і попросив: «Люба, приготуй борщ', – посміхається Микола Глухов.
Здивувала кременчужан звичка македонців постійно спізнюватися. 'У нас за графіком початок покладання квітів, а навкруги нікого. Вони і на годину можуть спізнитися. Це ніби правило якесь', – каже секретар міськради Василь Івко.
Про життя мешканців Бітола делегати також розповідають з подивом. Виявляється, 70% доходу сім'ї вони витрачають за оплату електрики. А ось з водою ситуація дещо краща – македонці користуються чистою, талою водою з гір та з гірського озера.

Про економіку…
Микола Глухов заявив, що 13 листопада до Бітола поїде делегація з КрАЗу, яка має обговорити питання ремонту кременчуцьких вантажівок, що працюють у Македонії, та поставок нових машин до країни. Не виключено, що незабаром відбудеться обмін студентами та школярами обох міст. Мер також зацікавився створенням спільного підприємства з обробки каменю: 'У Бітолі добувають мармур. У нас є підприємства, які вміють його обробляти'.  Загалом, по закінченню візиту македонці зазначили, що кременчужани були дуже незручною делегацією через свою активність і бажання все побачити.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх