За кременчужанами слідкуватимуть відеокамери

26.11.2006, 18:11 Переглядів: 1 435
Кременчук можуть оснастити відеокамерами, які стежитимуть за всім, що відбувається у найбільш людних місцях..

Кременчуцькі правоохоронці рішуче налаштовані на те, аби в центрі міста встановити системи відеонагляду. Як каже головний міліціянт міста Василь Овчаренко, камери відеоспостереження треба встановити в найбільш людних місцях – на ринках, вулицях Пролетарській, Першотравневій, біля вокзалів.
– Спочатку можна встановити до десятка камер. Зараз вирішуємо, які з них кращі – бездротові чи дротові. Але все залежить від того, чи дадуть нам міські депутати кошти на цю програму, яка допоможе боротися зі злочинністю. Якщо так, то камери придбаємо і почнемо працювати, – каже  полковник міліції Овчаренко.
Нагадаємо, в містах України впроваджується в життя програма «Безпечне місто». Системи відеоспостереження, які встановлюються на вулицях покликані допомогти «вислідковувати» злодіїв і вбивць, фіксуючи їх злочини на плівку, а потім посилати на місце події міліцію, рятувальників і медиків.
Такі камери вже встановлено в Києві. Системи спостереження ставляться як на центральних широких вулицях, так і в звичайних під’їздах. Завдяки таким новаціям виграли насамперед  правоохоронці. Їхня робота стала продуктивнішою. Ще б пак! Число розкритих злочинів збільшилося в кілька разів. Напевно, не останню роль відіграла система «Фейс-інтелект». Усі фізіономії, що потрапляють в її окуляр, одразу ж зіставляються з портретами у міліцейській базі даних. Ось так у сильце й потрапляють ті, кого шукають не один десяток літ. Так що стережіться, панове правопорушники! Щось подібне незабаром може з’явитись і в Кременчуці.
Скільки це коштуватиме місту поки що невідомо. А ось у Києві одна відеокамера з встановленням і підключенням обходиться приблизно у тисячу доларів.
Серед «міст під спостереженням» – Лондон, Москва, Санкт-Петербург, Перм, Тель-Авів. Пілотний проект з початку року реалізують також у Донецьку.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх