Парк МЮДа знищили незаконно

3.12.2006, 21:12 Переглядів: 1 537
Прокуратура вимагає зупинити будівництво у парку МЮДа та покарати чиновників. На них складено протоколи про корупцію.
Колись на цьому місці росло більше 300 дерев. Прокуратура заявляє, що вирубали їх незаконно

Днями прокуратура Кременчука передала до обласного господарського суду позов з вимогою зупинити будівництво торгово-розважального комплексу 'Амстор' у парку МЮДа. Як заявив прокурор міста Віктор Павлійчук, у ході проведеної перевірки фахівці прокуратури встановили, що товариство 'Амстор-М' виконує земельні та будівельні роботи незаконно. Одним із порушень він називає будівництво в санітарно-захисній зоні 'Кредмашу'.
– У 1992 році 'Кредмаш' робив план де зазначалася санітарно-захисна зона підприємства. Так, відносно цеху чавунного лиття (він ніс тоді найбільшу небезпеку) це була санітарна зона в радіусі 300 метрів. Після цього завод проводив кілька реконструкцій, і лиття вже виробляється не за допомогою коксу, а завдяки електриці. Це лиття за викидами є в 200 разів менш шкідливе. Крім того, зменшено в шість раз кількість лиття. Але до цього часу після такої реконструкції ніхто не переробив саму проектну документацію. Залишилося оцих 300 метрів санітарної зони. «Амстор» попадає під них'. Враховуючи порушення, прокурор опротестував два рішення виконкому та сесії міськради з даного питання. Стосовно головного санітарного лікаря Кременчука Віктора Акімова порушена постанова про дисциплінарне покарання. Ця постанова вже направлена до прокуратури області, яка має внести її в облСЕС. До того ж прокуратура міста направила меру Миколі Глухову подання про усунення цілої низки порушень Земельного та Цивільного кодексів, а також подання про усунення порушень низки законів України.
– Стосовно заступника голови райвиконкому Миколи Максимова та заступника начальника управління архітектури та містобудування Геннадія Устименка складено протоколи про корупцію. Вони вже направлені до суду. Знаю, що Максимов зараз на лікарняному. Він може хворіти скільки йому треба, але справа все одно буде розглянута в суді, – заявив прокурор.
На запитання, коли в Полтаві призначено перше слухання по справі, прокурор не відповів. А поміж тим громадськість пам’ятає інший приклад, коли через суд кременчужани намагалися зупинити будівництво багатоповерхівки в районі центральної Ощадкаси на вул.Пролетарській. Як тільки там почали рити котлован, мешканці подали до суду, оскаржуючи забудову. Наразі будинок уже майже збудований, дехто із скаржників уже помер, а суд і досі не ухвалив рішення.

Під будівництво забрали більше землі, ніж виділялось?
Виступаючи на сесії міської ради, у вівторок, 28 листопада, депутат Володимир Шафран заявив, що сесія виділяла під будівництво 29 тисяч 359 кв.метрів землі. Фактично ж, за словами депутата, розмір площадки для будівництва зараз складає 41 тисячу 174 кв.метри. При цьому ділянку продовжують забудовувати, хоча проектна документація і досі не надана. Володимир Шафран запропонував провести перевірку і поміряти розмір майданчика, де ведеться будівництво.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх