«Це не туфля мого сина…»

3.12.2006, 21:12 Переглядів: 1 691
Розкопана труна з кістками, але без голови та частини руки, плач матері, батюшка, слідчі прокуратури... Таку картину зранку 26 листопада можна було спостерігати на цвинтарі у Червоній Знам’янці.
Труну відкопали, але батьки сумніваються, що у ній лежить тіло їх сина

Відкопавши труну, опечатану прокуратурою міста, батьки та правозахисники жахнулися.
– Це труна не нашого сина... Тут знаходиться тіло літньої жінки...  …відсутня ліва рука та голова... Один туфель, це не туфель мого сина...', – про все це батьки повідомили прокуратуру, згідно рішення якої нещодавно проводилась ексгумацію тіла померлого. Прокуратура пішла на цей крок аби остаточно дізнатися причину смерті Віктора Бажана, якому цього річ мало виповнитися 45 років. Пана Бажана добре знають архітектори. Він закінчив Полтавський будівельний інститут і був одним з провідних архітекторів міста. Більше ніж рік тому він помер. Його батьки неодноразово наполягали на тому, що сина було вбито. Як докази, наприклад, демонстрували фотографію, де обличчя Віктора синє від побоїв. Мати каже, що син отримав черепно-мозкову травму, перелом лівої руки та при невідомих обставинах в останні хвилини життя втратив зуби. Натомість після смерті батькам видали довідку, що Віктор упав та вбився.
Коментувати справу в прокуратурі Кременчуцького району побоюються. Прокурор Георгій Бровко каже, що справу про причини смерті веде прокуратура міста. Він же приїхав на цвинтар, бо перепоховання відбувалося на території району. Прокурор каже, що минулого четверга до нього звернулася родина Бажана з проханням про перепоховання, однак він заявив, що для цього слід отримати дозвіл СЕС, сільради, слідчих органів. Родина ж відкопала труну не зібравши всіх необхідних дозволів.
У прокуратурі міста запевняють, що рештки тіла – це рештки Віктора Бажана.
– Судмедексперт, оглянувши кістки, заявив, що то не жіночий труп, а чоловічий. Рука також нікуди не зникала. Її знайшли під тілом. Щодо голови, то її судово-медичні експерти відправили для дослідження у Київ, – каже прокуратур міста Віктор Павлійчук.
Прокурор заявляє, що  після ексгумації, коли все тіло перебрали по кістках, труна була опечатана та закопана. Проте прокурор чомусь не згадує, що заново ховаючи тіло вони не повідомили про це батьків. Не проінформувала їх і про висновки ексгумації. Та врешті-решт не сповістили про те, що голову відправили до Києва!
Поміж тим рештки тіла, викопані на цвинтарі, спецавтомобілем 'Вантаж 200', було відвезено до моргу. Родичі Віктора Бажана і досі остаточно не можуть сказати, чиє тіло вони відкопали: сина чи когось іншого... Тепер їм може допомогти відповісти на це запитання лише проведення експертизи ДНК.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх