Кому дістанеться «Кременчуцька» горілка. Слідчі дії чи чергове захоплення?

8.12.2006, 18:12 Переглядів: 3 117
Як київські податківці намагалися вивезти «неправильну» горілку на «правильне збереження».
На слова судового виконавця «виконавча служба має право безперешкодно заходити на будь-які об’єкти...» охоронці лише посміхалися у відповідь, а правоохоронці чемно пояснювали, що лише охороняють громадський порядок. «Штурм» тривав

30 листопада, близько 14.15, до редакції «Телеграфа» зателефонували з прийомної ЗАТ «Алкопром» і повідомили, що їх грабують: невідомі люди зірвали замки зі складу на вул.Межовій та завантажують у машину товар. Через 15 хвилин ми вже були на місці подій. Перед воротами, що закривали в’їзд на територію лікеро-горілчаного заводу, «ТелеграфЪ» побачив вантажівку, яка перекривала виїзд та з десяток людей, в яких ми і запитали, що відбувається.
– Це несанкціоноване захоплення нашої продукції, а її там на півтора мільйона гривень, – заявив директор «Алкопрому» Юрій Ситнік, що знаходився перед зачиненими воротами разом із підлеглими працівниками. – Ми перегородили виїзд з території своєю вантажівкою – ніхто звідти не виїде. Викликали міліцію та юриста».
Видершись на кабіну «ЗИЛа», репортер побачив відчиненим склад ЗАТ «Алкопром». У ньому знаходилася вантажівка з місцевим номером, в яку завантажували ящики з горілкою. Спроби зайти через прохідну були марними – охоронці нас просто ігнорували.
Близько 16.30 пана Ситніка запросили зайти на територію. Через півгодини він вийшов і розповів, що люди, які представилися працівниками податкової міліції міста Києва, показали йому Постанову від 29 листопада за підписом старшого слідчого ДПА у місті Києві майора податкової міліції Нікольчева. У ній було вказано, що на майно ЗАТ «Алкопром» та ЗАТ «Лікеро-горілчаний завод» накладено арешт у ході розслідування кримінальної справи за фактом вилучення з обігу горілки із сфальсифікованими акцизними марками. Наразі ж проводяться слідчі дії.
Як пояснив 4 грудня «Телеграфу» голова спостережної ради ЗАТ «Лікеро-горілчаний завод» Сергій Боронін, того дня податкова міліція Києва вирішила, що зберігаючись на складі «Алкопрому» продукція може зіпсуватись, тому її треба відвезти «у належні умови зберігання». «Чому ж тоді київські податківці не викликали міліцію, коли побачили, що проведенню слідчих дій заважають «алкопромівці»?», – запитав «ТелеграфЪ» у пана Бороніна. «Ми викликали правоохоронців з Крюківського районного відділення міліції», – була відповідь. Але, як повідомили нам у прес-службі Кременчуцького міського управління міліції, викликали міліцію лише представники «Алкопрому». «Бобик», до речі, приїхав майже через годину після дзвінка.
Коли стало зрозуміло, що з «барикад» ніхто йти не збирається, завантажений «МАЗ» зачинили у складі, заплатили вантажникам та відпустили їх.
Близько 19.30 до воріт під’їхали судові виконавці з ухвалою Господарського суду Полтавської області про передачу продукції на відповідальне зберігання підприємству ЗАТ «Алкопром» і намагалися потрапити на територію складу. Після багатьох спроб пройти крізь охорону, до судових виконавців, нарешті, вийшов представник київських податківців і намагався довести, що та Постанова, яка знаходиться у нього на руках «серйозніша» за ухвалу суду, що мають виконавці. Нарешті, близько 20.20 виконавча служба потрапила на територію. Склад «Алкопрому», звісно, був зачинений. Походивши по подвір’ю (ключів від складу їм ніхто давати не збирався), виконавці сіли складати акт. На тому день закінчився.
– Наступного дня судові виконавці ще намагалися потрапити на склад, а починаючи з нового тижня їхні спроби припинилися, – повідомив «Телеграфу» 6 грудня начальник юридичного відділу ЗАТ «Алкопром» Роман Ципко. – Ми будемо вимушені написати заяву до прокуратури на виконавчу службу, оскільки вона не виконує рішення суду.

Справи паперові
Як водиться у подібних справах, кожна із сторін має свої документи, у яких чорним по білому написано, що їхні пред’явники діють санкціоновано та згідно з чинним законодавством. Але доки йтимуть суперечки про те, чий папір біліший, а печатка синіша, страждають, перш за все, прості люди: споживачі не отримують якісну продукцію, бюджетники – гроші, працівники підприємства – зарплатню...
Нагадаємо, у вересні на лікеро-горілчаному заводі змінилося керівництво. Кременчуцьких акціонерів у керівних кріслах потіснили кияни. З того часу між колишніми власниками і нинішніми йде судова тяганина.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх