Мер зустрівся з Президентом

11.12.2006, 10:12 Переглядів: 1 282
Восьмого грудня у Києві відбулися збори Асоціації міст України, на яких міські голови обговорювали бюджет країни на наступний рік та питання адміністративно-територіальної реформи. Розказати про своє бачення розвитку місцевого самоуправління прийшов і Віктор Ющенко. Тези Президента такі: він за максимальну децентралізацію та передачу значної частини податків на місця і проти створення обласних виконавчих комітетів.
Кременчуцький міський голова Микола Глухов разом з мером Миргорода та Комсомольськавважають, що реального самоуправління в Україні нині немає.

Восьмого грудня у Києві відбулися збори Асоціації міст України, на яких міські голови обговорювали бюджет країни на наступний рік та питання адміністративно-територіальної реформи. Розказати про своє бачення розвитку місцевого самоуправління прийшов і Віктор Ющенко. Тези Президента такі: він за максимальну децентралізацію та передачу значної частини податків на місця і проти створення обласних виконавчих комітетів. Кременчуцький міський голова Микола Глухов разом з мером Миргорода та Комсомольськавважають, що реального самоуправління в Україні нині немає. Перше, на що нарікають - бюджет. Місцеві ради залежні від центру, а грошей, які пропонують з Києва - не вистачає. Особливо це обурює керівництво Кременчука. Адже сума податків, які збираються з місцевих підприємств, у кілька разів перевищує міський бюджет. Шкодить роботі на місцях і нинішнє протистояння уряду та Президента. Міські голови кажуть - найбільше це б'є по інвестиціях. Щоб місцеві громади стали самостійнішими, необхідно ухвалити низку законів - переконані міські голови. Насамперед, закони 'Про місцеве самоврядування' та 'Про комунальну власність'. І внести відповідні зміни до Конституції. Наприкінці зустрічі Президент вручив державні нагороди особам, чия діяльність пов’язана з розвитком місцевого самоврядування. Серед нагороджених – міський голова Комсомольська Олександр Попов.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх