Чи законні збори акціонерів ВАТ "КЗТВ" ще невідомо. Суд прийме рішення пізніше

11.12.2006, 15:12 Переглядів: 1 917
В Крюківському районному суді Кременчука сьогодні, 11 грудня, о 14-ій годині, продовжився розгляд по суті справи про законність зборів акціонерів ВАТ "КЗТУ" від 31 серпня.
На суді протиборчі групи акціонерів мають доводити відбулися ці збори чи ні й наскільки легітимні прийняті на ньому рішення. Від результату цього процесу залежить, хто з них юридично повинен контролювати підприємство.
Одна група акціонерів на чолі з Мирославом Балдисом затверджує , що збори не відбулися, оскільки на ньому не було кворуму, і відповідно не визнає законним переобрання органів управління, зокрема, спостережної ради й голови правління.

В Крюківському районному суді Кременчука сьогодні, 11 грудня, о 14-ій годині, продовжився розгляд по суті справи про законність зборів акціонерів ВАТ 'КЗТУ' від 31 серпня. На суді протиборчі групи акціонерів мають доводити відбулися ці збори чи ні й наскільки легітимні прийняті на ньому рішення. Від результату цього процесу залежить, хто з них юридично повинен контролювати підприємство. Одна група акціонерів на чолі з Мирославом Балдисом затверджує , що збори не відбулися, оскільки на ньому не було кворуму, і відповідно не визнає законним переобрання органів управління, зокрема, спостережної ради й голови правління. Представники другої групи акціонерів, в яку входять Любов Михайлова, її родичі й близька до них компанія 'Хімекс', стверджують протилежне. Як повідомив суддя Василь Хіневич, сьогодні на суд не зміг прибути заступник глави спостережної ради КЗТВ Володимир Вировцев (входить у вибраний 31 серпня склад спостережної ради, а за версією групи Балдиса в її склад не включений). 'Він надіслав телеграму, що позно отримав повістку. А без його свідчень, рішення прийнято бути не може. Тому сьогодні суд не оголосить нічого. Думаю, його свідчення ми заслухаємо наступного тижня',- заявив Василь Хіневич. Нагадаю, у вересні Крюківський районний суд Кременчука своєю ухвалою призупинив рішення зборів акціонерів від 31 серпня. Ухвала була залишена в силі апеляційною інстанцією. Минулого тижня районний суд почав розгляд справи по суті. Довідка. ВАТ 'КЗТВ' випускає технічний вуглець, який використовується у виробництві шин, гумовотехнічних виробів. Група акціонерів Мирослава й Андрія Балдісов, за їх даними, володіє 50,017% акцій підприємства, а група Любові Михайловой і її родичів - майже 49%. Корпоративний конфлікт між групами виник на початку 2006 р. на ґрунті розподілу прибутку від господарської діяльності підприємства й супроводжувався взаємними обвинуваченнями.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх