Місто готується до прийняття бюджету

15.12.2006, 13:12 Переглядів: 1 597
Кінець року зажди  досить напружений період в діяльності органів місцевого самоврядування, Кременчук готується до прийняття головного життєзабезпечуючого  документа. За словами заступника начальника фінансового управління Тетяни Тетьоркіної  місто  отримало остаточні розрахункові показники бюджету Кременчука на наступний рік. За її словами прийнятий Верховною Радою Закон „Про державний бюджет 2007 року” значно кращий від попердніх проектів.  Доля місцевих бюджетів в державному бюджеті 2007 року збільшується, очікується підвищення  мінімальної заробітної плати: з 1 січня – 400 грн.

Кінець року зажди  досить напружений період в діяльності органів місцевого самоврядування, Кременчук готується до прийняття головного життєзабезпечуючого  документа. За словами заступника начальника фінансового управління Тетяни Тетьоркіної  місто  отримало остаточні розрахункові показники бюджету Кременчука на наступний рік. За її словами прийнятий Верховною Радою Закон „Про державний бюджет 2007 року” значно кращий від попердніх проектів.  Доля місцевих бюджетів в державному бюджеті 2007 року збільшується, очікується підвищення  мінімальної заробітної плати: з 1 січня – 400 грн., з 1 липня – 420 грн., з 1 грудня – 450 грн. Збільшиться  й рівень заробітної плати  у працівників бюджетної сфери – з 1 січня  на 7%, з 1 липня – на 12 %, з 1 грудня – на 20%.  Останній варіант бюджету, який  отримало фінансове управління, має ще декілька позитивних моментів. Робота міського голови Миколи Глухова в Асоціації міст України, звернення міст-донорів до уряду, поїздки кременчуцьких фінансистів до Києва дали непоганий результат. В 2007 році міста, які добре працюють і значно поповнюють бюджет країни  будуть стимулюватися фінансово. Так,  Кременчуку збільшено його фінансовий ресурс на 3 млн. грн. (з 1,1 млн. до 4,1 млн.) Це дасть можливість направити додаткові кошти на фінансування освіти, культури, медицини та спорту, а також на інші галузі, які  цього потребуватимуть.  На жаль, сьогодні держава делегувала органам місцевого самоврядування повноваження щодо цих галузей,  забезпечивши їх фінансово лише на 60-90%. Більш точно визначити відсоток забезпечення цих галузей сьогодні  важко, адже  постачальники енергоресурсів ще не надали інформації щодо їх вартості в наступному році. Щоб утримати розгалужену мережу освітянських закладів, закладів охорони здоров’я,  культури і спорту, міській владі доводиться вишукувати додаткові кошти, які  можна було б направити на вирішення проблем житлово-комунального господарства, благоустрою та інших. Якщо ж вкладатися в цифри, доведені державою, доведеться закривати спортивні школи, бібліотеки, дитячі дошкільні заклади, а влада цього допустити не може.
Як позитив Тетяна Тетьоркіна відзначила те, що у порівнянні з першим проектом бюджету держави на наступний рік, фінансування кожної з бюджетних галузей  збільшується приблизно на 1,5 – 2 млн. А загальна цифра бюджету, доведена Кременчуку,  складає 201 млн.539 грн. при потребі  понад 300 млн.
Щодо  медичної галузі, то Тетяна Василівна відзначила, що в наступному році закупівля препаратів інсуліну буде фінансуватися з міського бюджету (у 2006р. – з державного).  Краще це чи гірше  поки що сказати важко, але у цьому році були певні проблеми з імпортним інсуліном, який Кременчук отримував з держави.  Можливий позитив у тому, що лікар- ендокринолог даватиме заявку відповідно до якої і будуть закуповуватись препарати. Але  частина проблем залишається: згідно з  контрольними цифрами забезпечення інсуліном (відповідно до коштів, виділених державою)   у наступному році відповідає потребам лише на 50% ( необхідно  2млн. 200 тис. грн.,   виділено – 1 млн. 147 тис. грн. ).
Одним з позитивних моментів Тетяна Тетьоркіна назвала і зменшення вилучень до бюджету держави. Спочатку планувалось з бюджету Кременчука вилучати 32 млн. грн., в остаточному варіанті ці вилучення зменшено до 9,7 млн. грн., а це значить, що більше коштів залишиться місту.  На 4 млн. грн. виріс і другий кошик міського бюджету, за рахунок якого фінансуються власні повноваження органів місцевого самоврядування ( ремонт доріг, капітальні ремонти, благоустрій, соціальні програми та інше).  З державного, а не з місцевого бюджетів буде фінансуватись виплата заборгованості освітянам відповідно до ст. 57 Закону України „Про освіту”.  Педагоги в наступному році отримають 1/5 суми  від загальної заборгованості. Кременчуцькі фінансисти відзначають, що міська влада зробила все можливе, щоб бюджет міста був кращим. Прийнятий він буде лише після підписання Президентом Закону України „Про державний бюджет на 2007 рік”. Відомо, що  глава держави наклав на нього вето, тож  поки що дату прийняття бюджету міста назвати важко, але Тетяна Василівна висловлює надію, що в  першій декаді січня його все ж таки буде прийнято.

Прес-служба Кременчуцького міськвиконкому.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх