Депутати поділили бюджет

5.01.2007, 15:01 Переглядів: 1 440
Цього року місто отримає коштів майже вдвічі більше, ніж раніше. Однак це не означає, що ми будемо жити краще – гроші з’їдять інфляція та комунальні послуги.

Перед новорічними святами депутати поділили бюджет – гроші, на які місто житиме цілий рік. Як каже заступник начальника фінансового відділу Тетяна Тетьоркіна, хоча порівняно із минулим роком бюджет зріс на 43%, на «всі сто» грошима не забезпечений ніхто.
– Ми повністю закрили такі статті як заробітна плата та енергоносії. Однак харчування, медикаменти залишаться на тому ж рівні, як і раніше, – каже пані Тетьоркіна.
Фінансисти це пояснюють тим, що цього року на нас чекає інфляція, зростання вартості енергоносіїв та комунальних послуг. А це все у сумі і з’їсть додаткові кошти. Крім цього, тричі зростатиме заробітна плата. З першого січня розмір мінімальної зарплатні становитиме 400 гривень, з липня – 420, а з  грудня – 450 гривень. Отже, уже в січні бюджетники отримають трохи більше грошей.
Загалом, найбільш забезпеченими у 2007 році стали освітяни – їм дадуть 95% від того, що вони просили. Медики отримають 90% від необхідної суми, фізкультурники, спортсмени, працівники культури – 70-80%. Чиновникам знов не пощастило – на зарплати вистачить, а от премій цього року їх позбавлять – на них немає коштів. Всі інші потреби будуть фінансуватись постільки-поскільки – на що вистачить грошей. На комунальне господарство та благоустрій міста дали на три мільйони більше, ніж планували – близько 30 мільйонів гривень. Усього очікується, що місто отримає наступного року близько 313 мільйонів гривень. Крім цього, Мінфін нарешті зглянувся: замість 31 мільйона, ми віддамо державі 9,1 мільйона гривень. Фінансисти кажуть, що для міста це є суттєво. На будівництво мосту кошти поки що не виділено, однак фінансисти сподіваються, що 21 мільйон гривень дадуть в області: там депутати поділили ще не всі гроші.

Середня зарплата по місту:
2005 рік – 1000,3 гривень
2006 рік – 1210 гривень
2007 – 1440 гривень



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх