Місто забудують супермаркетами

5.01.2007, 16:01 Переглядів: 1 398
У центрі з’явиться ще один «Фокстрот», «АТБ», «Білла», на Молодіжному – можливо, «Амстор»… та інші великі торгові центри.

Замінить скверу – «Фокстрот»

Незабаром центр Кременчука можуть просто таки заполонити супермаркети. Наприклад, про своє бажання розширити мережу вже заявило керівництво торгового центру «Фокстрот», що на вулиці Першотравневій. У їх планах добудувати до уже існуючого двоповерхового магазину торговий заклад в напрямку залізничного вокзалу. Під забудову підпадає невеличкий сквер і стела, яку доведеться знести.

На місці автостоянки – «АТБ»

Окремі плани розбудови має і мережа «АТБ». Минулої п’ятниці виконком міськради надав ТОВ «АТБ-торгбуд» дозвіл на будівництво торговельного комплексу на розі вулиць Першотравневої та Пролетарської. Нагадаємо, раніше тут була автостоянка. Тепер там планують розпочати будівництво великого супермаркету.

Біля Крюківського мосту – «Білла»

Відразу за кінцевою зупинкою тролейбуса № 3 «Крюківський міст», де раніше був котлован під будівництво гуртожитку для студентів КДПУ, і де потім депутати посадили парк, незабаром може розпочатися будівництво торговельного комплексу «Білла». Про можливість розмістити там супермаркет було заявлено ще влітку 2004 року. Тоді керівництво «Білла-Україна» заявило, що супермаркет у Кременчуці матиме 1500-1800 кв. м. торговельної площі (12-18 кас). Загальна площа забудови складе 3000 кв.м. Тоді ж було заявлено, що там може також додатково розміститись аптека, магазини промтоварів та навіть банк. Поруч з супермаркетом планували зробити безкоштовну парковку на 150-200 авто.
Сьогодні, схоже, плани можуть стати реальністю. За наявною інформацією забудовник отримав всі дозволи. І навіть дозвіл санлікарів, щоправда не місцевих, а… київських. Тепер залишилося лише отримати висновки комплексної експертизи.
Проти будівництва вже виступили депутат міськради Валентин Стасюк. Він каже, що будівництво «Білли» підпадає під паркову зону. «У мене є документи. Це заборонено законом. Натомість мені ті, хто проштовхує це будівництво в міськраді, відповідають: «Як визначили своїм рішенням, що це парк, так його і відмінимо. Я вважаю, що цього не можна допустити», – каже Стасюк.

Амстор розправляє крила?

Обурення з приводу будівництва супермаркету «Аматор», яке заплановане на Молодіжному, поруч з четвертою поліклінікою, висловив минулого тижня на апаратній нараді в міськвиконкомі головний санлікар міста Віктор Акімов. За його словами, до нього прийшов представник «Амстору» і показав проект забудови території поруч з поліклінікою: «Зараз вони там викупили незабудований майданчик і тепер його розбирають. На цьому місці планують побудувати супермаркет. Він повинен розташуватись від пр. 50-річчя Жовтня і аж до інфекційного відділення. Я проти цього і не підпишу проектної документації. Можливо, це зробить хтось вище, наприклад у Києві, але не я…»

Крім того…

Віктор Акімов каже, що без узгодження з органами санепідслужби вже ведеться будівництво торговельно-розважального центру «Амстор» на вулиці Халаменюка, там же прибудови боулінг-клубу, мікрорайону «Озерний» у районі колишніх артскладів.  Він також заявив, що не підпише документи на будівництво будинку між багатоповерхівками, що поруч з зупинкою «Ново Іванівка» та не дасть дозвіл аби незавершене будівництво басейну дитячого садочку, що на вулиці Київській перебудували під офіс.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх