Вулиці перейменують

11.01.2007, 14:01 Переглядів: 1 897
Вулицю Цюрупи пропонують назвати на честь Віктора Федорченка, а в місті збираються створити єдиний перелік вулиць, що позбавить кременчужан від «головного» болю при оформленні документів..
Вулицю Цюрупи пропонують перейменувати у вулицю Федорченка, а в мікрорайоні Озерному дві вулиці назвати на честь міст-побратимів – Бітольська та Бидгощська

Незабаром міські вулиці приведуть «до ладу» – у міськвиконкомі кипить робота над єдиним списком вулиць у якому буде записано, як правильно вони називаються. Як розповіла «Телеграфу» секретар комісії з узагальнення пропозицій щодо перейменування вулиць Людмила Біличенко, це робиться для того, аби при оформленні юридичної документації у мешканців міста не виникало проблем. «Непорозуміння були на виборах, коли назва вулиці у паспорті не співпадала із тим, що записано у виборчому списку. До того ж питання часто виникають при переоформленні квартир, оборудках з куплі-продажу нерухомості…», – пояснює пані Біличенко. Тож архітектори, зібравши пропозиції відповідних служб, уже склали перелік назв вулиць. Виправлення там зовсім невеликі – всі назви на зразок «Тупик 1-й Хорольський» виправлено на «Тупик Хорольський 1-й», а подекуди до прізвища героя, на честь якого названа вулиця, дописали ім’я. Тепер свої зауваження до переліку має внести комісія «з перейменування», після чого депутати затвердять його на сесії міськради. Людмила Біличенко каже, що, можливо, це зроблять уже в січні. Після цього нові записи у паспорті будуть робити відповідно до переліку, але старі  переробляти не будуть.
Крім цього, до комісії «з перейменувань» поступила пропозиція назвати вулицю Цюрупи, на честь Віктора Федорченка – відомого міського лікаря, що помер влітку цього року.  «Зараз ми розглядаємо цю пропозицію, опрацьовуємо, скільки коштів потрібно для перейменування. Коли проведемо ці роботи, винесемо питання на розгляд комісії», – розповідає пані Біличенко.
Ще одну пропозицію внесла Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку. У мікрорайоні «Озерний», який будують на території колишніх артскладів, громадські діячі пропонують назвати дві вулиці на честь міст-побратимів:  «Бітольська» та «Бидгощська». Пані Біличенко каже, що фахівці, вивчивши це питання, дійшли до висновку, що такої традиції у місті немає. «У Кременчука є не лише ці два міста-побратими», – зазначає вона. Щодо вулиць, які носять «революційні» назви, то ніяких пропозицій щодо їх перейменування від кременчужан поки що не надходило і найближчим часом міняти їх назви ніхто не збирається.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх