За кров платитимуть більше... якщо платитимуть

11.01.2007, 15:01 Переглядів: 2 045
Кабінет Міністрів прийняв Постанову, згідно з якою за здачу донорської крові будуть платити в 4 рази більше, ніж було донедавна. Офіційних роз’яснень на Кременчуцьку обласну станцію переливання крові не надходило, але спеціалісти переконані, що донорство повинне бути безоплатним..

Донорська кров, плазма та тромбоцити тепер коштуватимуть в 4 рази дорожче, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 27 грудня 2006 року. Вартість літра крові становитиме 160 гривень. Тобто, якщо здати 490 грамів, а це максимальний об’єм, який можна здати донору за один раз, то можна заробити майже 80 гривень. До того ж донорам призначається безкоштовне харчування для компенсації втрачених калорій.
На Кременчуцькій обласній станції переливання крові кожен після здачі отримує солодкий чай, булочку та шоколадку, а потім по талону харчується у їдальні чи бере продуктами. «На сьогодні вартість обіду становить 10 гривень, – каже головний лікар станції Ніна Бурова. – Цього, звичайно, недостатньо. При наших цінах, на обід потрібно 25 гривень».
Днями буде направлено офіційний запит з проханням роз’яснити постанову, бо ніяка інформація офіційно на станцію переливання крові не надходила.
– Не зрозуміло, кому саме треба буде сплачувати гроші, – каже головний лікар. – Ми, як і весь цивілізований світ, пропагуємо безоплатне донорство. У цьому випадку у людини відсутні меркантильні міркування, через які вона може приховувати хвороби. Останні роки ми платимо лише донорам, які здають терміново необхідну кров. Цим людям, дійсно, варто платити більше, ніж 17 гривень за майже півлітра, як це було до нової постанови.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх