Аналіз показників інфекційної захворюваності населення міста за 2006 рік свідчить про позитивні зміни в епідемічній ситуації міста.

12.01.2007, 18:01 Переглядів: 1 993
Рівень загальної інфекційної захворюваності кременчужан, в порівнянні з 2005 роком, зменшилася на 13 %, а показники захворюваності є найнижчими з початку нового сторіччя.
Протягом року в місті не реєструвались спалахи та групові інфекційні захворювання, а зменшення кількості повторних випадків в осередках інфекційних хвороб свідчить про покращення протиепідемічних заходів в оточенні інфекційних хворих.
Показники захворюваності з більшості інфекційних хвороб протягом року зменшились. До них належать досить розповсюджені в Кременчуці гострі кишкові інфекції (зменшення захворюваності на 13,3% – всього 364 випадки, вірусні гепатити А і В – захворюваність зменшилась, відповідно на 58,1 та 19%, в кількісному вираженні – це 71 випадок гепатиту А та 21 – гепатиту В).

Рівень загальної інфекційної захворюваності кременчужан, в порівнянні з 2005 роком, зменшилася на 13 %, а показники захворюваності є найнижчими з початку нового сторіччя. Протягом року в місті не реєструвались спалахи та групові інфекційні захворювання, а зменшення кількості повторних випадків в осередках інфекційних хвороб свідчить про покращення протиепідемічних заходів в оточенні інфекційних хворих. Показники захворюваності з більшості інфекційних хвороб протягом року зменшились. До них належать досить розповсюджені в Кременчуці гострі кишкові інфекції (зменшення захворюваності на 13,3% – всього 364 випадки, вірусні гепатити А і В – захворюваність зменшилась, відповідно на 58,1 та 19%, в кількісному вираженні – це 71 випадок гепатиту А та 21 – гепатиту В). Випадки менінгококової інфекції, кашлюку та лептоспірозу, взагалі, поодинокі. Зменшується захворюваність на вітряну віспу – на 13,1%, скарлатину – на 43,7%. На дифтерію захворіла лише 1 особа проти 3-х у 2005 році. Складною в місті, як і по всій Україні, залишається епідемічна ситуація з туберкульозом: за рік в місті зареєстровано 95 вперше виявлених випадків туберкульозу органів дихання (майже чверть – з бактеріовиділенням). 2006 року зросла кількість осіб, яким вперше в житті встановлений діагноз носій ВІЛ – 22 випадки проти 16 у 2005 році. На сьогодні в Кременчуці зареєстровано 211 ВІЛ-інфікованих людей, хворих – 11.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх