У НРП-центру – новий керівник

15.01.2007, 13:01 Переглядів: 1 728
В облдержадміністрації відбулося представлення нового керівника науково-редакційного підрозділу-центру по дослідженню історії Полтавщини.
Новопризначений керівник НРП-центру Олександр Білоусько – відомий на Полтавщині історик. Варто відзначити, що він підготував низку підручників з історії рідного краю, рекомендованих міністерством освіти і науки для вивчення в школах області. Упродовж кількох останніх років співпрацює з видавництвом „Оріяна”.

В облдержадміністрації відбулося представлення нового керівника науково-редакційного підрозділу-центру по дослідженню історії Полтавщини. Новопризначений керівник НРП-центру Олександр Білоусько – відомий на Полтавщині історик. Варто відзначити, що він підготував низку підручників з історії рідного краю, рекомендованих міністерством освіти і науки для вивчення в школах області. Упродовж кількох останніх років співпрацює з видавництвом „Оріяна”. Колективу НРП-центру Олександра Білоуська представили керівник апарату облдержадміністрації Сергій Соловей та начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, депутат обласної ради Олег Пустовгар. В основу діяльності НРП-центру покладено утвердження національних пріоритетів, відродження історичної пам’яті українців. У цьому контексті працівникам центру доручено розробити чіткий системний план роботи на 2007 рік. Невдовзі відбудеться презентація IV тому науково-документальної серії книг „Реабілітовані історією”, що вийшов друком у видавництві „Асмі”. Планується випуск і презентація ІІ тому „Книги пам’яті України”, присвяченого жертвам голодомору-геноциду 1932 – 1933 років на Полтавщині. Цьогоріч виповнюється 90 років з часу створення Української Центральної Ради (березень 1917 р.) і Української Народної Республіки (листопад 1917 р.). До цих дат доручено підготувати просвітницькі матеріали. Найбільш масштабним задумом є видання десяти томів серії книг „Енциклопедія Полтавщини”. Управлінням інформації та зв’язків з громадськістю розроблено проект розпорядження голови облдержадміністрації „Про відзначення в області року української книги”, в рамках якого заплановано видання І тому „Енциклопедії Полтавщини”. Кошти на це обласна рада вже передбачила в бюджеті області на 2007 рік, як і на видання І тому серії книг „Реабілітовані історією”. Останню книгу можна по праву назвати науковим доробком полтавської інтелігенції і публіцистики. Мова у ній іде не тільки про реабілітованих згідно з конкретними документами, а й про всіх, хто боровся за Україну зі зброєю в руках. Реабілітація цих історичних постатей документально на підтверджена, їх ще досі називають „бандитами” – як нав’язала українцям злочинна комуністична ідеологічно-пропагандистська машина. Книга покликана донести до читача правду про видатних діячів української історії періоду 1917-1991 років. Під час представлення нового керівника НРП-центру наголошувалось також на необхідності співпраці з ВУТ „Просвіта”, „Молодою Просвітою”, Організацією українських націоналістів, „Союзом українок” та іншими національно-патріотичними організаціями області. Прес-центр управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх