На Полтавщині обговорено перспективи розвитку проекту "Здоров\'я матері і дитини - 2"

16.01.2007, 10:01 Переглядів: 1 352
У Полтавській області буде заснований проект "Здоров'я матері й дитину – 2", який створюється зусиллями LCD USAІD, при участі обласної ради, управлінь держадміністрації, ректорів ВУЗОВ і лікарів. Як повідомляє прес-служба Кабміну проект підтримує використання фізіологічного підходу до вагітності та пологів, зорієнтованого на сім’ю, а також безпечні та ефективні перинатальні технології. Технології проекту передбачають запровадження догляду за майбутньою мамою, зорієнтованого на сім’ю, залучення родини до підготовки до пологів та батьківства, залучення жінки до прийняття основних рішень стосовно медичного догляду, а також постійне спільне перебування матері та дитини відразу після пологів і вільне відвідування матері та дитини членами родини в післяпологовому відділенні.
В Україні проект працює з 2002 року, з минулого року до нього долучилося місто Комсомольськ завдяки активній позиції міського голови Олександра Попова.

У Полтавській області буде заснований проект 'Здоров'я матері й дитину – 2', який створюється зусиллями LCD USAІD, при участі обласної ради, управлінь держадміністрації, ректорів ВУЗОВ і лікарів. Як повідомляє прес-служба Кабміну проект підтримує використання фізіологічного підходу до вагітності та пологів, зорієнтованого на сім’ю, а також безпечні та ефективні перинатальні технології. Технології проекту передбачають запровадження догляду за майбутньою мамою, зорієнтованого на сім’ю, залучення родини до підготовки до пологів та батьківства, залучення жінки до прийняття основних рішень стосовно медичного догляду, а також постійне спільне перебування матері та дитини відразу після пологів і вільне відвідування матері та дитини членами родини в післяпологовому відділенні. В Україні проект працює з 2002 року, з минулого року до нього долучилося місто Комсомольськ завдяки активній позиції міського голови Олександра Попова. Як свідчать фахівці, за результатами дослідження економічної ефективності проекту, його впровадження надало можливість кожному пологовому будинку та сім’ям зекономити до 60 000 дол. США на рік.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх