Полтавські обласні організації Української народної партії та Народного руху України пропонують змінити Закон „Про політичні партії”

21.01.2007, 18:01 Переглядів: 2 018
Звернутися до Президента та Верховної Ради України з пропозицією внести зміни до Закону України „Про політичні партії” вирішили представники обласних організацій Української народної партії та Народного руху України на першому спільному засіданні своїх рад, яке відбулося в Полтаві 21 січня.
Члени рад обох партій констатували необхідність подальшої спільної роботи аж до об’єднання в єдину політичну силу. На їхню думку, найкращим способом створення єдиної політичної партії було б злиття обох організацій. Проте чинний закон  „Про політичні партії” не передбачає механізму подібного об’єднання.

Звернутися до Президента та Верховної Ради України з пропозицією внести зміни до Закону України „Про політичні партії” вирішили представники обласних організацій Української народної партії та Народного руху України на першому спільному засіданні своїх рад, яке відбулося в Полтаві 21 січня.
Члени рад обох партій констатували необхідність подальшої спільної роботи аж до об’єднання в єдину політичну силу. На їхню думку, найкращим способом створення єдиної політичної партії було б злиття обох організацій. Проте чинний закон  „Про політичні партії” не передбачає механізму подібного об’єднання. Саме тому УНП та НРУ обрали німецьку модель за прикладом ХДС і ХСС, коли дві партії сприймаються як єдине ціле.
Голова Полтавської обласної організації Української народної партії Сергій СОЛОВЕЙ відзначив, що і в УНП, і в НРУ є бажання працювати разом, і план спільних дій, ухвалений 23 грудня минулого року на спільному засіданні проводів, виконується. Один з напрямків такої діяльності – утворення спільних фракцій у місцевих радах. Серед районних рад області спільні фракції НРУ та УНП вже створені в Пирятинській та Кременчуцькій райрадах, невдовзі така ж фракція може з’явитися в Зіньківській райраді.
Учасники засідання прийняли першу спільну ухвалу рад двох обласних організацій, у якій схвалили кроки, зроблені для відновлення організаційної єдності НРУ та УНП на Полтавщині, зобов’язали продовжити цю роботу не лише на обласному рівні, але й на рівнях міст і районів: провести спільні зсідання керівних органів партій, затвердити плани спільних дій та обрати ради УНП-НРУ, а також у місцевих радах, де є представники обох партій, утворити спільні фракції, депутатські групи чи між фракційні об’єднання.
Раді обласних організацій УНП-НРУ доручено провести переговори з керівництвом обласних організацій інших партій національно-демократичного спрямування про можливі форми їхньої участі в об’єднавчому процесі.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх