Фотофакт

25.01.2007, 16:01 Переглядів: 1 530
22 січня – День соборності України – у місті відзначили біля пам’ятника Т.Г.Шевченку. Святкування було нелюдним, однак гучним та яскравим: барвисто одягнені козаки розмахували червоними прапорами та палили з гармат.

22 січня – День соборності України – у місті відзначили біля пам’ятника Т.Г.Шевченку. Святкування було нелюдним, однак гучним та яскравим: барвисто одягнені козаки розмахували червоними прапорами та палили з гармат. На честь річниці об’єднання України над Дніпром пролунали три залпи.
Довідка: 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві відбувся урочистий акт з'єднання Західноукраїнської народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну українську державу.

19 січня, на річковому вокзалі, на Водохрещу, «хрестили» воду. Віруючі, аби набрати святої води, з відрами та бідонами вишикувались біля головного чану. Вважається, що  хрещенська вода, яку ще називають Великою Агіасимою, має велику цілющу силу. Вона не псується та може зберігатися протягом багатьох років. Того ж дня стихія охрестила все місто – на Кременчук пішов «хрещенський» дощ.
На Водохреща природа подарувала кременчужанам ще одне диво – у другій половині дня над містом з’явилась веселка.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх