В Кременчуці викрили конвертаційний центр

2.02.2007, 12:02 Переглядів: 1 682
Здійснюючи постійний моніторинг фінансово-господарських операцій, співробітники податкової міліції ДПА у Полтавській області викрили потужну організацію, яка займалася наданням незаконних послуг із конвертування безготівкових коштів у готівку. Нелегальна фінансова структура складалася з кількох приватних фірм Кременчука. Як виявилося в ході розслідування, керівником цієї структури, що давала змогу підприємцям суттєво мінімізувати податкові зовоб”язання, а  тіньовим посередникам отримувати чималі комісійні, виявився 44-річний директор однієї з господарських структур. Горе-бізнесмени діяли за здалегіть відпрацьованою схемою - замовники конвертування з початку обумовлювали з комерсантами суму коштів, яку планувалося перевести у готівку або ж транзитом перегнати через банківські рахунки, підконтрольних керівнику структури фірм.

Здійснюючи постійний моніторинг фінансово-господарських операцій, співробітники податкової міліції ДПА у Полтавській області викрили потужну організацію, яка займалася наданням незаконних послуг із конвертування безготівкових коштів у готівку. Нелегальна фінансова структура складалася з кількох приватних фірм Кременчука. Як виявилося в ході розслідування, керівником цієї структури, що давала змогу підприємцям суттєво мінімізувати податкові зовоб”язання, а  тіньовим посередникам отримувати чималі комісійні, виявився 44-річний директор однієї з господарських структур. Горе-бізнесмени діяли за здалегіть відпрацьованою схемою - замовники конвертування з початку обумовлювали з комерсантами суму коштів, яку планувалося перевести у готівку або ж транзитом перегнати через банківські рахунки, підконтрольних керівнику структури фірм. Потім визначали відсоткову ставку конвертора за наданя послуг. І вже потім за справи бралася заступниця директора. Вона безпосередньо займалася облікуванням бухгалтерської податкової звітності. Спектр віртуальних послуг, які відображалися в псевдодокументах та начебто надавалися замовником разом із легалізованою готівкою, охоплював угоди  куплі-продажу різноманітних товарно-матеріальних ціностей, транспортні перевезення, будівельно-монтажні роботи та інше. Вітм, зазвичай, перевага віддававлися безтоварним операціям, що давали змогу оформляти лише відповідний документообіг та уникати суттєвої уваги контролюючих структур.
«На сьогодні организатори конвертаційного центру затримані. Вилучено 130 тис. грн., накладено арешт на 600 тис.
Всього проконвертовано було близько 15 млн. грн.»,- заявив в.о. начальника державної податкової адміністрації в Полтавській області Михайло Кривошей.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх