Короткі хвилі над дахом – привід хвилюватися

2.02.2007, 12:02 Переглядів: 1 940
Мешканці будинку на вул.Гвардійській виявили, що в одній із квартир розташувався диспетчерський пункт служби таксі, а на даху – радіоантена. Зважаючи не стільки на вплив коротких хвиль на організм, скільки на погане зображення в телевізорах та шум від диспетчерської, люди почали звертатись до інстанцій, щоб диспетчерську прибрали.

Однієї з квітневих ночей мешканці будинку №3 на вулиці Гвардійській прокинулися від незвичного шуму – у квартирі, що багато років була порожня, з’явилися галасливі сусіди.
– На ранок, вийшовши на вулицю, я дізнався, що на першому поверсі розмістили диспетчерський пункт таксі, – розповідає мешканець будинку, – а на даху сусідньої 9-поверхівки встановили радіоантену. Як лікар, я знаю, що опромінення від неї небезпечне для здоров’я. Тому ми разом почали писати колективні листи до КЖЕПу, автозаводського голови Володимира Коваленка, прокуратури, міськСЕС, зверталися до депутатів.
Фахівці відділення комунальної гігієни міської санстанції, що виїхали на місце в травні, побачили на даху радіоантену, якою користувалася квартирна диспетчерська. Як виявилося, дозволу на встановлення цієї базової радіостанції (коротковолнової з радіочастотою 157 мегагерц) ніхто не надавав, санітарного паспорту на неї немає.
Коли на звернення громадян приїжджали комісії, то багато хто з мешканців, в основному жінки, скаржився на погіршення загального стану здоров’я. Хоча основні претензії висловлювались стосовно поганого зображення в телевізорах та шуму від самої диспетчерської.
Після 8-місячної боротьби мешканці святкували перемогу – на початку грудня антену та диспетчерську прибрали. Куди? Невідомо. Кажуть, що десь у район тютюнової фабрики.

Довідка
Першими клінічними проявами наслідків впливу електро-магнітного випромінювання на людину є порушення у нервовій системі. Люди, що довгий час перебувають у зоні впливу, жаліються на слабкість, дратівливість, послаблення пам’яті, поганий сон, вони швидко втомлюються.
Біологічний ефект електро-магнітного поля в умовах тривалого багаторічного впливу накопичується і може призвести до руйнівних процесів у центральній нервовій системі, раку крові (лейкозів), пухлин мозку, гормональних захворювань. Медиками також відзначається негативний вплив на імунну й статеву системи організму: змінюється менструальний цикл, уповільнюється ембріональний розвиток, немовлята можуть народитись із аномаліями розвитку.


Де жити шкідливо
Ми рідко замислюємось над тим, що знаходиться поряд із нашим будинком. Немає поблизу заводів – і добре. Але, як кажуть фахівці, небезпечними можуть бути і звичні високовольтні лінії, телевишки і навіть трансформаторні будки.

Лінії високовольтних передач
– Звичайно ж, електромагнітні поля впливають на здоров’я. Люди, які живуть поруч з ними, швидше старіють, – каже Валерій Миргородський, лікар-фізіолог, доктор медичних наук. – Це позначається на ендокринній системі, послаблює імунітет, підвищує ризик онкозахворювань. Житлові будинки повинні знаходитись на віддалі 250 метрів від електромагнітних випромінювань.

Телевишки
Висока концентрація електромагнітних полів впливає на серцево-судинну, нервову, ендокринну, гематологічну і імунну системи. Збільшується ризик захворювання на рак.

Великі магістралі
Люди, що живуть поблизу центральних магістралей, помирають у середньому на 2,5 роки раніше. Від постійних викидів, якими вони дихають, організм старіє так само, як і при захворюваннях серця і діабеті.

АТП
Теж саме, якщо жити поряд з автотранспортними підприємствами. Наприклад, старі автобуси викидають у повітря більше свинцю, ніж нові авто. Свинець же шкідливо впливає на суглоби і дихальні шляхи.

Електричні підстанції
Вони викидають у навколишнє середовище так званий «електричний смог». Він може викликати алергію, захворювання легень і різні хвороби шкіри.

Звалища сміття
Сміттєві звалища часто виділяють метан і сірчистий газ, «заражаючи» все на 1,5 км навколо. Шкідливий ефект, аналогічний викидам автотранспорту.

Пічний дим
Якщо у вас під вікном приватні будинки, із труб яких валить дим, – остерігайтесь. У ньому міститься бензопірен, який сприяє розвитку злоякісних пухлин. Крім того, бензопірен – це речовина, яка утворюється при згоранні будь-якого органічного палива. Тож, якщо біля вашого будинку постійно щось горить, будьте певні – бензопірен у повітрі вам забезпечений. Щодо вугілля, то воно містить і багато інших канцерогенів.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх