Хто призначатиме кадри?

2.02.2007, 12:02 Переглядів: 1 331
Голова облради Удовіченко та губернатор Асадчев змагаються за право призначати керівників комунальних підприємств області..

Прихований конфлікт між головою Полтавської облради Олександром Удовіченко та губернатором Валерієм Асадчевим, про який говорять у кулуарах і який заперечують обидві сторони, іноді виривається назовні. Так, у понеділок, 30 січня, під час розширеної колегії облдержадміністрації, Олександр Удовіченко розкритикував кадрову політику губернатора і звинуватив керівництво облдержадміністрації в неефективному управлінні комунальними підприємствами області.
– У жовтні 2006 року я вже висловлювався із цього приводу, але змін на краще не відбулося. У таких умовах Полтавська облрада більше не може здійснювати ефективну кадрову політику, і на засіданнях депутатських комісій депутати прийшли до висновку, що облрада не буде більше миритися з таким станом речей, і сама призначатиме керівників підприємств, які відносяться до комунальної власності області. Це питання буде винесене на обговорення на черговій сесії обласної ради в лютому-березні, – заявив пан Удовіченко.
Зокрема голова облради висловив незадоволення роботою начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Володимира Годзенка. Йому у провину він поставив роботу комунального підприємства 'Кіновідеопрокат', яке «лише проїдає бюджетні кошти». Удовіченко заявив, що на підтримку 'Кіновідеопроката' облрада у 2006 році витратила 300 тисяч гривень.
Губернатор Валерій Асадчев з критикою пана Удовіченка не згоден. Навпаки, він хоче аби облдержадміністрації передали право не тільки пропонувати кандидатури керівників комунальних підприємств, але й визначатися з цими призначеннями. Губернатор мотивує це тим, що облрада проводить сесії раз на два місяці, а стосовно кадрів іноді виникають невідкладні корегування і облдержадміністрація повинна мати право самостійно вирішувати ці питання. Крім того, його дивує, чому, наприклад, керівник обласного управління охорони здоров’я не має права призначати лікаря в якійсь лікарні, а це має робити тільки сесія облради.
Валерій Асадчев також виступає проти зміни окремих 'неугодних' облраді керівників. 'Кадри ми будемо берегти, навіть якщо це комусь не подобається', – каже губернатор і обіцяє досягти з головою облради порозуміння в цьому питанні.
Довідка. У Полтавській області налічується більше 330 підприємств комунальної форми власності.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх