Привласнив землю – у тюрму!

9.02.2007, 15:02 Переглядів: 2 235
Відповідальність за самовільне захоплення земельних ділянок зросла. Відтепер за це можна поплатитись не лише штрафом, але й кількома роками ув’язнення..

Нещодавно були внесені зміни до адміністративного та кримінального кодексів України. Як розповіли «Телеграфу» в юридичному відділі міськвиконкому, через це штрафи за самовільне захоплення землі зросли десь у 3-5 разів. Крім цього, відтепер за привласнену землю можуть і «посадити». На розсуд суду за «земельне» правопорушення можна отримати від 6 місяців арешту до 3 років позбавлення волі. Як пояснюють фахівці, строк залежатиме від площі захопленої ділянки і від того,  рецидивіст ви чи ні. Наприклад, покарання для дідуся, що посадив кілька кущів смородини на ділянці неподалік від своєї оселі, і для підприємця, що на цій же ділянці збудував кафе, буде різнитись. 
Керівник апарату міської ради Валентин Стасюк каже, що випадки самозахоплення землі у місті трапляються. Наприклад, нещодавно розгорілись пристрасті щодо човнових станцій, коли власники без будь-яких погоджень вибрали собі гарну ділянку і обнесли її парканом. «Думаю, із збільшенням штрафів ситуація покращиться, однак все залежатиме від органів, що накладатимуть санкції», – зазначає пан Стасюк.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх