Мера та депутатів хочуть відправити у відставку

15.02.2007, 16:02 Переглядів: 1 753
У місті збираються провести референдум щодо відставки мера Глухова та розпуску міськради.
Як карта ляже?

17 лютого в Кременчуці будуть проведені збори активістів, що ініціюють проведення референдуму з двох питань: чи підтримуєте ви дострокове припинення повноважень кременчуцького міського голови Миколи Глухова; чи підтримуєте ви дострокове припинення повноважень Кременчуцької міської ради?
Про це журналістам у понеділок, 12 лютого, заявив один з організаторів зборів, член комітету опозиційних сил Кременчука «Воля» Леонід Куліченко.

За що?
Ініціатори референдуму вважають, що мер ігнорує потреби кременчужан та приймає антисоціальні рішення. Представник комітету захисту конституційних прав громадян Людмила Шаповалова обурюється з приводу тарифів – на її думку у 2005 та 2006 роках їх підвищили незаконно. «Зелені» закидають міському голові неупорядковане знищення зелених насаджень. «Парк МЮДа, парк біля пивзаводу, парк Воїнів-афганців, парк біля палацу Петровського… Все вже за генпланом розподілено і, за моїми даними, там залишиться біля 50% парку. Там будуть збудовані кафе, бари, офіси, готелі...», – каже голова Кременчуцької міської організації Партії зелених Сергій Косіков. Підтримує  ініціаторів референдуму і представник від «Народної самооборони» Євген Малашенко.

План відставки
За словами Леоніда Куліченка, 17 лютого, після проведення зборів, протягом 10 днів мер міста Микола Глухов повинен прийняти рішення, чи погоджуватись на проведення референдуму. Якщо він дасть дозвіл, протягом 30 днів члени ініціативної групи мають зібрати підписи кременчужан. «Треба 10% від загальної кількості виборців, але ми плануємо зібрати мінімум 25-30 тисяч підписів. Якщо ж мер не підтримає громадськість і не дасть дозвіл,  ми звернемося до суду», – запевняє Леонід Куліченко.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх