Гаражі, що встановлені незаконно або з порушенням норм, планують прибрати

15.02.2007, 16:02 Переглядів: 2 626
У місті збираються привести до ладу гаражі. Як розповів заступник голови Автозаводського району Григорій Брижаха, нещодавно райвиконкоми розробили відповідний проект. Ним передбачається демонтаж «нічийних» гаражів, – тобто неоформлених, власники яких не побажали «відкрити личко». «Якщо власник гаража не знаходиться, гараж демонтують та вивозять на штрафмайданчик.

У місті збираються привести до ладу гаражі. Як розповів заступник голови Автозаводського району Григорій Брижаха, нещодавно райвиконкоми розробили відповідний проект. Ним передбачається демонтаж «нічийних» гаражів, – тобто неоформлених, власники яких не побажали «відкрити личко». «Якщо власник гаража не знаходиться, гараж демонтують та вивозять на штрафмайданчик. Потім він переходить у комунальну власність», – каже він.
Головний архітектор Крюківського району Андрій Горгола пояснює,  що, крім цього, у місті багато випадків, коли гаражі розміщені в неналежному місці. «Трапляється, вони встановлені на теплотрасах, кабелях, або у місцях, де за будівельними нормами ставити їх не можна. Ці гаражі потрібно буде прибрати». Якщо ж із  «нормами» у вашого гаража все гаразд, але земельна ділянка під ним неоформлена, до вас можуть застосувати закон щодо самовільного захоплення землі. А він передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність ( від 6 місяців до 3 років ув’язнення»). До речі, право встановлювати металеві гаражі мають лише пільговики: інваліди, чорнобильці та інші категорії. «Буває, що оренда вже скінчилась, або людина, на яку записаний гараж, померла, тому він не оформлений, як потрібно», – каже Григорій Брижаха.
Списки самовільно встановлених гаражів до виконкомів подаватимуть ЖЕДи. Однак жорсткі дії щодо «гаражників» служби міста  приймуть лише тоді, коли проект остаточно відпрацюють, а міські депутати віддадуть за нього свої голоси на сесії міської ради.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх