26 лютого 2007 року відбулося урочисте відкриття виставки «Розсекречена пам’ять»

27.02.2007, 10:02 Переглядів: 1 414
26 лютого 2007 року відбулося урочисте відкриття виставки «Розсекречена пам’ять» , яка презентує архівні документи СБУ про Голодомор 1932-1933 років в Україні. В урочистостях прийняв участь Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев.
У своїй вступній промові Голова Полтавської облдержадміністрації звернувся до організаторів документальної виставки і до присутніх наголосивши на тому, що Полтавщина – це один із тих регіонів, який найбільше постраждав внаслідок Геноциду проти Українського народу, яким був голодомор 1932-1933 років і коли він бачив цю виставку два роки тому в місті Києві в «Українському домі» бачив офіційні документи , які свідчили про знищення мільйонів безневинних людей, цілої Української нації, це було таке враження, від якого він довго не міг відійти. За різними оцінками і підрахунками загинуло близько десяти мільйонів Українців.

26 лютого 2007 року відбулося урочисте відкриття виставки «Розсекречена пам’ять» , яка презентує архівні документи СБУ про Голодомор 1932-1933 років в Україні. В урочистостях прийняв участь Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев. У своїй вступній промові Голова Полтавської облдержадміністрації звернувся до організаторів документальної виставки і до присутніх наголосивши на тому, що Полтавщина – це один із тих регіонів, який найбільше постраждав внаслідок Геноциду проти Українського народу, яким був голодомор 1932-1933 років і коли він бачив цю виставку два роки тому в місті Києві в «Українському домі» бачив офіційні документи , які свідчили про знищення мільйонів безневинних людей, цілої Української нації, це було таке враження, від якого він довго не міг відійти. За різними оцінками і підрахунками загинуло близько десяти мільйонів Українців. Ми сьогодні тільки починаємо відновлювати наші спогади про ті страшні часи через інформаційні матеріали які за допомогою СБУ, за що їм треба вклонитися, відроджуємо в пам’яті тих людей і ті події. Завдяки цьому, з ініціативи Президента України в минулому році Верховна Рада прийняла Закон який визнав голодомор Геноцидом проти Українського народу. Валерій Асадчев вважає, що нам це дуже важливо знати і розуміти, але ще більш важливо це знати тим молодим поколінням які прийдуть після нас. Сьогодні теж є спроби заходів проти Українського народу, без жертв, але вони є – проти Української культури, проти Українських традицій – і це сьогодення. Голова звернувся з проханням, щоб коли передивлялись ескізи, їх читали - кожен відчув своїм серцем що він є Українець, що він має нести цю велику місію, яку несли наші діди й прадіди, які передали її нам для того, щоб ми укріпляли наш потужний, талановитий Український народ . Губернатор наголосив, що він з великим задоволенням відкриває виставку, яка вимагає прискіпливості, в кожну букву, в кожне слово треба вчитатись, тому що це слова цілих документів, це те, що збереглось, до нас дійшло, а багато таких документів – знищено, а також висловив побажання, щоб усі присутні прониклися побаченим і все пропустили через свій розум і серце.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх