Ситуація в агропромисловій галузі області станом на початок березня стабільна

2.03.2007, 18:03 Переглядів: 1 689
Про розвиток агропромислового комплексу Полтавщини йшлося під час наради в Головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації, яку провів голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ. Участь у її роботі також узяли заступник голови облдержадміністрації Володимир АНДРІЄНКО, начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр СЕНЬ, начальник обласного головного управління земельних ресурсів Григорій ШАРИЙ.
Через тиждень-другий у аграріїв області починається новий етап робіт, наголосив Олександр СЕНЬ. І від того, яким буде їх початок, залежить результат, а відтак і загальні показники роботи за рік.

Про розвиток агропромислового комплексу Полтавщини йшлося під час наради в Головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації, яку провів голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ. Участь у її роботі також узяли заступник голови облдержадміністрації Володимир АНДРІЄНКО, начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр СЕНЬ, начальник обласного головного управління земельних ресурсів Григорій ШАРИЙ. Через тиждень-другий у аграріїв області починається новий етап робіт, наголосив Олександр СЕНЬ. І від того, яким буде їх початок, залежить результат, а відтак і загальні показники роботи за рік. І хоча нині ситуація в агропромисловій галузі області станом на початок березня стабільна - за січень виробництво валової продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств складає 130,6 відсотка до відповідного періоду 2006 року - проте з початком весняно-польових робіт виникає і ряд проблем. Зокрема загострюється питання технічного оновлення машинно-тракторного парку. На підготовку техніки вже використано понад 36 млн. грн. з необхідних 61 млн. грн. Майже 150 господарств завершують підготовку техніки до участі у весняно-посівній кампанії, проте за прогнозами аграріїв сільгосппідприємствам області доведеться залучати 174 енергонасичених трактори та 494 одиниці ґрунтообробної та посівної техніки з механізованих загонів області, а також з промислових підприємств обласного і районних центрів. Цього року, за словами Олександра СЕНЯ, ускладнилася ситуація з отриманням сільгоспвиробниками кредитів через повільний розгляд банківськими установами заявок, незважаючи на їх велику кількість. Голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ у зв’язку з цим запропонував провести спільну зустріч за участю аграріїв та банкірів, аби обговорити ситуацію, що склалася, і знайти шляхи її вирішення. Турбує аграріїв області й земельне питання. На жаль, у державі немає законодавчої бази, яка б регулювала відносини в сфері земельних паїв. Григорій ШАРИЙ поінформував про те, що нині триває обговорення законопроекту «Про ринок земель». Фахівці полтавського обласного головного управління земельних ресурсів колегіально проаналізували цей проект Закону та підготували до нього зауваження і пропозиції. Також піднімалося питання про надання земельних ділянок молодим спеціалістам, які сьогодні готові працювати в агропромисловому комплексі. Керівництво області схвалило таку пропозицію, найближчим часом буде розроблений механізм такого надання земельних ділянок чи паїв, адже це реальний крок, який зацікавить молодь повертатися до села. До того ж, це суттєво вирішить кадрову проблему в сільському господарстві, яка, на жаль, з кожним роком загострюється. Обговорювалося на нараді й питання вступу до Світової організації торгівлі, та відповідно підготовки агропромислового комплексу до роботи в нових умовах.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх